Verkiezingen

 

Op de Bio-beurs worden ook een aantal prijzen uitgereikt: Beste Biologische winkel, Het Favoriete Bioproduct en de EKOLAND Innovatieprijs. De toppers uit de sector worden tijdens dit feestelijke moment op het podium gehesen. Het zijn stuk voor stuk ondernemers die uitblinken in assortiment, klantvriendelijkheid, innovatie, service, duurzaam beleid en onderscheidende kracht.

 

                        

 

U kunt zich hier binnenkort voor aanmelden.

 

Beste Biowinkel verkiezing
De Verkiezing van de Beste biologische winkel is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben kunnen meedoen. De uitslag wordt bepaald door publiek en een vakjury. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2018’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. Ook zijn er geldprijzen beschikbaar. De verkiezing is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.


Favoriet Bioproduct
Producenten die deelnemen aan de Bio-beurs 2018 kunnen hun nieuwe producten aanmelden voor deze verkiezing. Met deze verkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium voor productinnovatie in de biologische sector. Bezoekers van de Bio-beurs kiezen uit deze selectie hun favoriet voor 2018. De winnaars mogen zich ‘Favoriet bioproduct 2018’ noemen. Op de Bio-beurs in januari worden de nieuwe producten en productinnovaties professioneel gepresenteerd in een eregalerij.

 

Een product is nieuw als het op de markt geïntroduceerd is sinds de vorige Bio-beurs in 2017, of gelanceerd wordt op de aankomende Bio-beurs. Het kan hierbij gaan om een volledig nieuw product, een nieuwe presentatie zoals een geheel vernieuwde verpakking of een nieuwe toepassing van een bestaand product.

 

Ekoland innovatieprijs
De prijs is bedoeld om creatieve en innovatieve ontwikkelingen binnen biologische landbouwbedrijven aan te moedigen. De EKOLAND innovatieprijs wordt uitgereikt tijdens de Biobeurs 2018. Een vakjury beoordeelt de bedrijven op de criteria innovatie, originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, maatschappelijke acceptatie en duurzaamheid.


Inspireren, delen en ontmoeten!

Kom naar de Bio-beurs

Een initiatief van

In samenwerking met