Een wereld vol pleinen

De Bio-beurs is een podium voor biologische boeren en tuinders, producenten en handelsbedrijven, retailers, horeca-ondernemers en kennisinstellingen. Op de beurs vind je exposanten met de nieuwste landbouwmachines en stands met de laatste productinnovaties uit de foodbranche. In totaal zijn er ruim 350 standhouders, waaronder elk jaar weer flink wat nieuwe bedrijven. Daarnaast zijn er speciale themapleinen:

 

Ondernemersplein

De kans voor startende ondernemers! De Biobeurs 2018 wordt wederom een beurs voor iedereen, ook voor de nieuwe generatie. Want juist die generatie, moet de kans hebben om op deze beurs zichtbaar aanwezig te zijn! 

 

Speciaal voor deze startende ondernemers hebben we een plein ingericht met statafels. Hierdoor ontstaat er een plek op de beurs die het ook voor jonge ondernemers mogelijk maakt om hun producten te presenteren aan u.

 

Voorwaarden om deel te mogen nemen aan ondernemersplein:
• 1 a 2 fte
• Omzet onder € 200.000
• Of nettowinst marge rond 1%


Streekplein

U bent van harte welkom op het Streekplein waar biologische land- en zeeboeren hun zelfgemaakte producten uitstallen in boerenmarktkramen. Het Streekplein is de plek waar bezoekers van de Bio-beurs de biologische boer, tuinder en ambachtelijke makers zelf kunnen ontmoeten.


Lokale voedseltrends
Steeds meer mensen halen hun voedsel liever uit de eigen omgeving, of produceren het zelf. Wil je de aandeelhouders van de supermarkt spekken, of zorgen dat een boer in je omgeving zijn producten tegen een eerlijke prijs kan afzetten? Hoe kun je als biologische boer profiteren van de groeiende vraag naar lokaal eten?

 

Demeterplein

Biodynamische boerenbedrijven en producenten

 

Kennisplein

Op zoek naar de nieuwste innovaties? Kom naar het kennisplein! De agrarische sector in Nederland loopt voorop in kennisontwikkeling, ook de biologische sector.

 

Vanuit de kennisvraag uit de sector wordt gezamenlijk een onderzoeksvraag geformuleerd. Onderzoeksresultaten worden terug gecommuniceerd naar de sector en vertaald naar maatwerkadvies. Een plein met de belangrijke kennispartners ontbreekt dus niet op de Biobeurs.

 

Pluimveeplein voor Meerwaarde

Het pluimveeplein biedt de pluimveehouders met biologisch pluimvee en verder alle geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met de biologische pluimveeketen van het begin tot het eind.

 


Exposanten & bedrijven

Er zijn meer dan 350 bedrijven vertegenwoordigd op de Bio-beurs, waaronder flink wat nieuwe bedrijven.

Bekijk de exposanten


Foodinspiration

Bezoek het Foodplein waar culinaire experts een verrassend programma neerzetten met unieke masterclasses.

 

Bekijk het programma


Workshops & lezingen

75 workshops, verspreid over de 2 dagen, met speciale aandacht voor startende ondernemers en omschakelaars.


Bekijk het programma


Themapleinen

Laat je inspireren door de themapleinen. Hier vind je proeverijen, streekproducten, innovaties en nog veel meer!


Bekijk de themapleinen


Biostories

Lees de verhalen van onze biohelden en ontdek waarom zij uiteindelijk kozen voor biologisch ondernemen.


Bekijk de biostories


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen.

Een initiatief van

In samenwerking met