Aantal inzendingen voor inhoudelijk programma blijft groeien

Aantal inzendingen voor inhoudelijk programma blijft groeien

 

Naast een bomvolle beursvloer, komt er ook dit jaar weer een veelzijdig inhoudelijk programma. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Programmacoördinator Miriam van Bree: “Er zijn al heel veel inzendingen binnen. Het is tot nu toe een mooie spreiding van onderwerpen. Zo zitten er omschakelworkshops bij voor boeren, worden onderzoeksresultaten gepresenteerd en is er een lezing over bijen voorgesteld.”


Verlanglijstje

Er zijn nog wel wat wensen voor het programma, Miriam: “Ik hoop dat er nog een paar sprekers bij komen die nog nooit op de Bio-beurs hebben gepresenteerd. Zoals een handelsbedrijf die een presentatie houdt over een onderwerp dat geschikt is voor een breed publiek. Bijvoorbeeld over hoe je duurzamere verpakkingen kunt ontwikkelen of over het verminderen van je energieverbruik. Groen groeit gaat namelijk niet alleen over ‘groter’ worden, maar ook over door ontwikkelen. Dus wie durft?”


De programmacommissie

Miriam staat er niet alleen voor. Alle ideeën die worden ingestuurd, worden bekeken door een programmacommissie. Daarnaast hebben zij zich ook beziggehouden met de werving. “Ik ben heel blij met de commissie!” vertelt Miriam. “De brede samenstelling en diverse achtergronden van de leden, zorgt ervoor dat we uit allerlei hoeken van de sector aanmeldingen binnen krijgen. En dit zien we dadelijk zeker terug in het beursprogramma.”


Groen groeit

Het thema van de Bio-beurs is ‘Groen groeit’. Dit is dus ook het uitgangspunt voor het programma,  Miriam: “Het thema omschrijft heel goed de uitdagingen van deze tijd. Eigenlijk is het thema tweeledig, namelijk biologisch groeit: dit zorgt voor vragen op het gebied van grondstoffen, omschakelen en prijzen. De ander kant van het thema is de wereldwijde groei van groene en duurzame initiatieven, en hoe we hier als biologische sector mee om gaan.”


Opzoek naar creatieve ideeën!

Vorig jaar werd als experiment de film ‘Bodemboeren’ gelanceerd op de beurs. Dit is destijds zeer goed ontvangen en deze film is op dit moment zelfs op tournee door heel Nederland. Ook dit jaar is de organisatie weer opzoek naar wat creativiteit in het programma, Miriam: “Waar we echt nog naar opzoek zijn, is een leuke en creatieve invulling voor het woensdagavondprogramma. Dus heeft u nog een idee voor een film, theaterstuk of iets anders lichtvoetigs, dan horen wij dat graag!”

Datum
zo 01 november

Thema
Tijd
12.09 -

Locatie
Zet in agenda!
Terug naar programma

Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met