“Op het Foodplein kunnen we mensen laten proeven en ons verhaal vertellen”

“Op het Foodplein kunnen we mensen laten proeven en ons verhaal vertellen”

Na een succesvolle eerste editie komt er tijdens de Bio-beurs 2016 wederom een Foodplein. Hier zullen culinaire experts en koks een inspirerend programma neerzetten met vele proeverijen, workshops en productpresentaties. Het Foodplein bestaat uit demonstratiekeukens, een groot terras met restaurant voor de bezoekers en ruimte voor zowel vaste stands als presentatietafels. Door deze gevarieerde opzet ontstaat er op het Foodplein een gezellige en dynamische sfeer.


Nieuwe contacten
Een van de standhouders op het Foodplein is Maria Buitenkamp. Zij staat op de beurs met haar nieuwe blauwe bessen sapje ‘PureBlu’. Maria: “Met een stand op de Bio-beurs hopen we veel leuke nieuwe contacten te leggen. We staan er met ons nieuwe sap, maar daarnaast hebben we natuurlijk ook nog allerlei andere producten, zoals diepvriesbessen. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld beleg of taart van te maken.”


Proeven op het Foodplein
Op het Foodplein ligt de nadruk op smaak en proeven. Het concept van het Foodplein past daarom heel goed bij het bedrijf van Maria: “Veel mensen weten dat er allerlei soorten appels en peren bestaan. Maar binnen blauwe bessen –  ofwel gekweekte bosbessen - zijn ook verschillende rassen en smaken. Wij hebben ons sap ook op die manier samengesteld: we hebben een selectie gemaakt van specifieke rassen die samen een lekkere smaak geven. Ons sapje is voor echte fijnproevers. Op het Foodplein kunnen we mensen dit laten proeven en ons verhaal vertellen.”


Duidelijke afkomst
PureBlu is een product met een duidelijke herkomst. Op het flesje staan de gezichten van Maria en haar man en de naam van hun boerderij. Maria: “We hebben een mooi bedrijf in Drenthe dat we graag laten zien. Toen we dit bedrijf kochten was het een kale maisakker, maar inmiddels hebben we  11 hectare met allerlei soorten bosbessen en veel ruimte voor natuur. Om dit voor elkaar te krijgen stoppen we veel energie in de bodem,  het gewas  en de biodiversiteit en dat is een prachtig verhaal dat we graag vertellen.”


Bijzondere samenwerkingen
Deze transparantie komt ook terug in het ijsje dat ze ontwikkeld hebben. Maria: “Wij hebben allerlei leuke samenwerkingen. Zo is er een bedrijf dat ijsjes maakt van onze bosbessen. Zij zijn eerst bij ons op het bedrijf komen kijken, om te zien hoe we werken. Vervolgens hebben we samen nagedacht over rassen die het meest geschikt zijn om ijsjes van te maken. Het is inspirerend om samen een nieuw product te ontwikkelen. Ik hoop dat we op de beurs nog meer van deze mooie contacten vinden.”


Stand boeken op het Foodplein
Wilt u ook een plek op het Foodplein? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op via info@bio-beurs.nl.

Datum
do 19 november

Thema
Tijd
12.06 -

Locatie
Zet in agenda!
Terug naar programma

Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Kom naar de Bio-beurs

2 dagen lang inspiratie en zakendoen

Een initiatief van

In samenwerking met