dec 29, 2015

Extra aandacht voor melkveehouders die willen omschakelen naar biologisch


Deze editie is er extra veel aandacht voor melkveehouders die willen starten met biologisch. Op beide dagen is er een omschakelworkshop, met informatie over de biologische melkveehouderij. Boeren die de Bio-Beurs bezoeken, maken daarnaast kans op een gratis adviesgesprek met een omschakeladviseur.

De vraag naar biologische melk in Nederland is groter dan het aanbod. Er is ruimte in de markt voor nieuwe biologische ondernemers. De strategie richting extensivering in plaats van intensivering pakt al lang goed uit: de prijs voor biologische melk blijft hoog, terwijl de gangbare melkprijs fors is gedaald. Met de nieuwe koers van Friesland Campina, waarin ze een eigen biologische melklijn voor de supermarkt gaan opzetten, zal de vraag naar biologische melk naar verwachting nog verder toenemen.

 

Workshops omschakelen naar biologisch melkvee
Op woensdag 20 januari, 15.15 – 16.15 uur en donderdag 21 januari 14.15 – 15.15 uur vindt de workshop plaats ‘Omschakelen naar biologisch melkvee voelt (als het goed is) als thuiskomen’. De workshops worden gegeven door Kees Water van Ekopart en Edith Finke van DLV advies. Zij begeleiden al jaren melkveehouders bij omschakeltrajecten.

Na elke workshop is er een rondleiding over de beurs, waarin relevante bedrijven en organisaties bezocht worden, zoals Rouveen, FrieslandCampina en de Natuurweide. Ook kun je al je vragen stellen aan een ervaren biologisch melkveehouder.

 

Speciale Bio-beursaanbieding: gratis kennismakingsgesprek
Gangbare boeren die een bezoek brengen aan de Bio-beurs maken kans op een gratis adviesgesprek met een gespecialiseerde biologisch adviseur. Hierin kunt u “sparren” over de mogelijkheden van omschakeling voor uw bedrijf. Gesproken wordt onder andere over: de omschakelperiode, het bedrijfseconomisch perspectief, afzet en de biologische manier van bedrijfsvoeren. Het gesprek heeft een waarde van € 250,-. Het gesprek wordt aangeboden en gevoerd met Kees Water van Ekopart.nl of met Edith Finke van DLVadvies.nl.

 

Het volledige workshopprogramma is te vinden op www.bio-beurs.nl. Het aanbod is afgestemd op alle professionals die werk maken van biologisch: horeca en catering, winkeliers, handel en verwerking en boeren en telers. De Bio-beurs is een initiatief van Bionext en Libéma.

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Kom naar de Bio-beurs

2 dagen lang inspiratie en zakendoen

Een initiatief van

In samenwerking met