dec 17, 2015

Maak kans op geld voor jouw boereninnovatie


Meld je aan voor de workshop Dragon’s Den

 

Innoverende boeren in de landbouw vinden niet makkelijk geld. Banken houden hun hand op de kredietknip omdat goede ideeën risicovol zijn. Ben jij één van die boeren? Op de beurs kun jij je idee pitchen voor 5 doorgewinterde juryleden die weten hoe ze risicovolle marktkansen moet beoordelen. Te winnen is een introductie bij kapitaalverschaffers. Daar kom je immers niet zo makkelijk binnen.

 

Aanmelden voor 8 januari 8 uur ’s avonds
Heb jij dat geweldig goede plan om met je boerenbedrijf die volgende stap te zetten, maar komt het geld er maar niet voor los? Hoeveel geld en wat nog meer - bijvoorbeeld een verwerker en een verkoper - heb je nodig om het te realiseren? Meld je aan via een directe mail aan dick@foodlog.nl vóór de sluitingsdatum 8 januari 2016, 20:00 uur.

 

De jury bepaalt welke 5 inzenders op die pitch wordt uitgenodigd. Of je wordt uitgenodigd, hoor je op 14 januari om 8 uur ’s avonds. Ook als je niet wordt uitgenodigd om te pitchen, ben je van harte welkom in de zaal.

 

Voorwaarden aan je inschrijving
In je plan beschrijf je in maximaal 900 woorden welk probleem van jouw klanten of een nieuwe groep klanten jouw gedachte duidelijk beter oplost dan huidige aanbieders. Tevens beschrijf je waarom jouw aanpak veel duurzamer is dan bestaande. Je geeft ook aan waarom die gedachte het zakelijk de komende 10 jaar gaat volhouden in de markt.

 

Hoe werkt de Dragon’s Den?
Op het podium staan vijf stoelen met vijf zakenlieden van naam. Op de grillplaat staan vijf ondernemers. Zij leggen hun idee en financieringsbehoefte in vier minuten uit. De jury stelt nadere vragen. In de zaal publiek dat wil leren hoe investeerders kijken naar vernieuwende ideeën. Onder leiding van presentator Dick Veerman kiezen de zakenlui het beste plan. In het openbaar zal de jury niet vragen naar technische details van innovaties. Wel wil de jury precies weten wat je onderscheidt van de rest van de markt en waarom klanten daarvoor zullen gaan.

 

Als je die vuurproef doorstaat, leidt de jury je door naar investeerders die je risicodragend vermogen kunnen verschaffen om je plan waar te maken. Een aantal daarvan zit in de zaal.

 

Voorbeeld
De KRO heeft een tijd geleden de serie "Dragons' Den" uitgezonden. In dit voorbeeld filmpje krijgt je een indruk van hoe het werkt: klik hier

 

Wanneer vindt de workshop plaats?
Deze workshop wordt georganiseerd door de provincie Overijssel in samenwerking met Foodlog en vindt plaats op donderdag 21 januari, van 14.30 tot 16.00 uur.

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen.

Een initiatief van

In samenwerking met