jan 4, 2016

Biologische imkers in Nederland, de eerste ervaringen van een nieuwe bedrijfstak


De Bio-beurs, die plaatsvindt op 20 en 21 januari 2016 in Zwolle, heeft als thema ‘Groen Groeit’. Deze groei is niet alleen te zien aan het stijgende vraag naar biologische producten, maar sinds begin dit jaar is er zelfs een hele nieuwe bedrijfstak bijgekomen: biologisch bijenhouden. Tijdens de Bio-beurs deelt een groep pioniers hun eerste ervaringen over het omschakelproces en het biologisch houden van bijen.

 

Tot voor kort bestonden er in Nederland geen biologische regels voor imkers. In de Europese verordening staan wel regels voor het houden van bijen, maar deze waren nog niet vertaald naar de Nederlandse situatie. Begin 2015 hebben een aantal imkers, in samenwerking met Bionext en Skal Biocontrole hier werk van gemaakt en zijn de eerste imkers in omschakeling gegaan. In het voorjaar van 2016 komt de eerste biologische honing van Nederlandse bodem beschikbaar.

 

Workshop: ‘Nieuw in Nederland: Biologisch imkeren’
Op woensdag 20 januari 2016 van 17:45 tot 18.45 is de workshop ‘Nieuw in Nederland: Biologisch imkeren’. Tijdens deze workshop kunnen bezoekers van de beurs kennismaken met biologisch imkeren in Nederland en krijgen de gelegenheid om volop vragen stellen over deze nieuwe sector.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met