jan 22, 2016

Prijswinnaars Beste Biologische Winkel 2016 bekend gemaakt


De Gimsel Rotterdam is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2016, categorie Grote winkel. Ecoshop Helder uit Lemmer kreeg die titel in de categorie middelgrote winkel. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich de Beste Biologische Boerderijwinkel 2016 noemen. De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

 

Gimsel Beste Biologische winkel 2016, categorie grote winkel
Roos Saat van de Gimsel nam glimmend van trots de prijs in ontvangst. Juryvoorzitter Tallina van den Hoed (culinair redacteur Volkskrant) noemde de Gimsel een grote biologische winkel, die er goed in slaagt een zeer frisse en eigentijdse uitstraling te hebben, zonder de ondersteuning vanuit een formule. De jury vond dat alles klopte: de sfeer in de winkel is goed, klanten worden op een prettige manier onthaald. Ook het personeel onderling is aardig tegen elkaar. Bijzonder aan de Gimsel is dat het ze lukt om zowel jong als oud binnen te halen als klant. Het brede assortiment, met ook hippe producten zal hier zeker in bijdrage aan leveren. Verder heeft de winkel een eigen blad en organiseert zij heel veel activiteiten zoals markten, thema-avonden, informatieavonden, filmavonden, proeverijen en nog veel meer.

 

 

Ecoshop Helder Beste Biologische winkel 2016, categorie middelgrote winkel
De eigenaar is vormgeefster en dat is terug te zien in de communicatie van de winkel: mooi vormgegeven uitingen. De winkel besteedt veel tijd aan klantenbinding en pakt dat ook slim aan. In de straat verwijzen de winkels naar elkaar waardoor ze elkaars omzet stimuleren. Er is een leuke koffiehoek waar klanten die soms van heel ver komen, rustig een kopje koffie kunnen drinken. Het assortiment is is ruim voldoende, alleen bij de kaas is de keuze beperkt. De inrichting is mooi, met veel hout. Het is niet heel modern, maar geeft een prettig gevoel aan de klanten. De buitenkant van de winkel laat helaas niet zien hoe leuk de winkel binnen is. Dat is natuurlijk jammer, want de jury wil veel meer mensen laten kennis maken met deze winkel. 

 

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte Beste Biologische Boerderijwinkel 2016
Deze boerderijwinkel is pas in mei 2015 geopend. De jury was onder de indruk van de hoeveelheid creatieve lokale activiteiten, die al ontwikkeld zijn om klanten naar de winkel te trekken. De route naar de winkel is duidelijk aangegeven. Bij binnenkomst wordt iedereen hartelijk welkom geheten door enthousiast en deskundig personeel. Het assortiment is groot genoeg om de weekboodschappen te doen. In de winkel zijn allerlei producten van de eigen boerderij te vinden, zoals panir van de melk van eigen koeien en waterbuffels. Hierbij liggen heerlijke recepten, zodat klanten geprikkeld worden om deze voor veel mensen bijzondere producten ook echt te kopen. Alle producten in de winkel hebben een eigen verhaal, dat maakt boodschappen doen bij Kleinlangevelsloo zo leuk.

  

Verkiezingsprocedure
De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80 % mee, de stemmen van het publiek voor 20 %. In elke categorie waren 3 winkels genomineerd. Deze winkels waren door de jury geselecteerd uit totaal 43 inzendingen.

 

De prijsuitreiking vond plaats op de eerste dag van de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze biologische vakbeurs is een initiatief van Bionext en Libéma.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met