Biologische kooktrends op het foodplein

Op de Bio-beurs zijn twee grote keukens aanwezig waar masterkoks kookdemonstraties geven. Van kop tot kont-koken, echt eten uit echte grond, veganistisch koken of koken met vooral lokale, biologische ingrediënten: op de Bio-beurs komt het allemaal aan de orde. Ook kunnen bezoekers kennis maken met diverse groothandels, gespecialiseerd in het leveren van biologische producten aan restaurants.

 

Tweesterrenkok Jarno Eggen (de groene lantaarn), Slowfood koks Michael Roest (herberg de Waard), Paul de Jong (kraaijbeekerhof) en koks als Jonathan Karpathios (Vork en Mes) en Nel Schellekens (Gullewaard) laten in masterclasses zien wat er allemaal mogelijk is met biologische ingrediënten. Het totale programma is hier te vinden.

 

Foodservice en horeca laten kansen liggen
De Nederlandse horeca bleef jaren sterk achter in groei als het om biologisch gaat. Sinds 2014 is het foodservicekanaal aan een inhaalslag begonnen. Maar nog steeds zit het marktaandeel biologisch in het Foodservicekanaal relatief laag met circa 1%. De retail (inclusief de speciaalzaken gerekend) zit al rond de 3% marktaandeel. Consumenten kiezen steeds vaker voor biologisch, maar hebben weinig keuze als het op horeca aankomt. Op de Bio-beurs kunnen horecamensen zich oriënteren op alle mogelijkheden van biologisch.

Datum
za 16 januari

Thema
Tijd
23.28 -

Locatie
Zet in agenda!
Terug naar programma

Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 60 workshops en culinaire demonstraties

Een initiatief van

In samenwerking met