jan 10, 2016

Nieuwe Vereniging van Biologische Tuinders presenteert zich.


De nieuwe vereniging 'BioTuinders' is voor biologisch gecertificeerde tuinderijen en voor tuinderijen die dat nu nog niet zijn maar wel die ambitie hebben.  Op beide dagen van de Bio-beurs kan iedereen kennis komen maken met de vereniging, van 13.00 tot 14.00 uur in de stand van Bionext (D-186).

De Vereniging van Biologisch Tuinders wil de stem laten horen van (kleinschalige) biologische tuinderijen. Gezamenlijk kenmerk van deze bedrijven is de directe verkoop aan consumenten, de laagdrempeligheid, grote diversiteit aan geteelde gewassen, geen parallelteelt en het vertrouwen dat de klant in deze bedrijven stelt. 

 

Het streven van de vereniging is dat zoveel mogelijk tuinderijen kiezen voor gecertificeerd biologisch omdat dat richting de consument duidelijkheid geeft: gecertificeerd en gecontroleerde productie op basis van de biologische regelgeving.

 

Belangrijke speerpunten van de vereniging zijn efficiënte Skal-controles en de mogelijkheid om de controles meer te doen op basis van risico inschatting. Ook vindt de vereniging dat 100% biologisch zaad haalbaar en wenselijk.

 

BioTuinders gaat elk jaar een aantal activiteiten organiseren voor biologische tuinderijen op vakinhoudelijk gebied. De activiteiten van de vereniging zullen zich concentreren in het winterhalfjaar omdat ’s zomers de leden van de vereniging bezig zijn met hetgeen ze het liefste doen: biologische groente telen!

 

Het loont om als kleine tuinderijen gezamenlijk op te trekken met de andere biologische bedrijven binnen het Biohuis/Bionext. Dat blijkt uit het feit dat Skal Biocontrole het basistarief voor kleine biologische bedrijven per 1 januari 2016 fors verlaagd heeft. Dat is gedaan op verzoek van het georganiseerd biologisch bedrijfsleven. Kleine biologische producenten betalen per 1 januari 2016 € 200,- minder voor de jaarlijkse vaste bijdrage aan Skal.

Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met