WORKSHOP ‘DE BOER OF TELER ALS VISITEKAARTJE VAN BIOLOGISCH’

De boer wordt door consumenten gezien als de meest betrouwbare bron van informatie als het over biologisch gaat. Maar hoe vertel je als boer het verhaal over ons eten? In deze workshops geven boeren en burgers een inkijkje in de mogelijkheden. Met voorbeelden over een open dag, inzetten van social media en interviews geven. De workshop vindt plaats op donderdag 21 januari, van 11.45 tot 12.45 uur, in de Meerhal, workshopruimte A en is gratis toegankelijk voor beursgangers.

 

Gerdien Kleijer begeleidt boeren in de Gelderse Vallei met het vertellen van hun verhaal. Hierbij komt naar voren dat consumenten vaak hele eenvoudige vragen hebben, zoals ‘Hoe lang blijft een biggetje bij het moedervarken?’ of ‘Wat eet een kip eigenlijk?’ Dat is ook de ervaring van Ester Broug, die als Boerenfluitjes vragen van consumenten stelt aan boeren en telers die actief zijn op social media. Door het geven van informatie ontstaat meer begrip over het werk van de boer. Paula Nijman van Bionext begeleidt boeren die meedoen met de biologische open dagen Lekker naar de Boer. Zij vertelt wat er allemaal bij komt kijken en wat het je brengt. Als laatste vertelt biologisch varkenshoudster Nieske Neimeijer over haar ervaringen als boerin in de media. Zij geeft regelmatig interviews, voor kleine en grote bladen. Wat doet dat met haar en met haar bedrijf?

 

Promotiecampagne Ontdek bio
Bionext is in juli 2015 gestart met de driejarige promotiecampagne ‘Ontdek bio’, gericht op de promotie van biologisch. De bekendheid van het Europees biologisch keurmerk is in de afgelopen jaren gegroeid van 10 naar 33 procent. Toch is de herkenning daarmee nog lager dan die van het Eko-keurmerk, dat door 55 procent van de mensen herkend wordt. Met de campagne ‘Ontdek bio’ werkt Bionext samen met de biologische sector aan meer bekendheid van het biologisch keurmerk.

De experts van de campagne ‘Ontdek bio’ zijn te vinden in stand D-186, waar u met alle vragen terecht kunt. In de stand is ook een checklist verkrijgbaar, met de belangrijkste tips voor de promotie van biologisch.


Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de campagne op www.ontdekbio.nl. De workshop is onderdeel van Ontdekbio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.

Datum
vr 08 januari

Thema
Tijd
18.46 -

Locatie
Zet in agenda!
Terug naar programma

Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met