jan 19, 2018

Bananenbrood winnaar van de Bioproductverkiezing 2018


Winnaar van de verkiezing ‘Favoriet Bioproduct 2018’ is geworden: het bananenbrood van Udea. Zij wonnen met 28% van de stemmen nipt van nummer twee, de dagverse kant-en-klaar maaltijden van KOOC. Die kregen 25% van de stemmen. Op plek drie, met 18% van de stemmen eindigde Biobites, met de Kokos Koekjes Chuncky Banana. Dertien nieuwe biologische producten waren kandidaat voor de titel ‘Favoriet Bioproduct 2018’. Tijdens de beurs konden de bezoekers hun stem uitbrengen. De winnaar werd op donderdag 18 januari bekend gemaakt op de Bio-beurs. De Verkiezing van het Favoriete Bioproduct is een initiatief van Bionext en BioNederland.

 

 

Overrijpe bananen die worden gered, gebakken door bakkers met afstand tot de arbeidsmarkt, heerlijk bananenbrood. Met deze lovende woorden van het beurspubliek heeft het bananenbrood van Udea de titel Favoriet Bioproduct 2018 binnengehaald. Het bananenbrood is verkrijgbaar bij Ekoplaza. In 2017 zijn met dit initiatief al 2000 kilo overrijpe bananen gered.

 

 

Op nummer twee eindigde de kant-en-klaar versmaaltijden van KOOC-maaltijden. Zij zetten door hun maaltijden een nieuwe norm: gezond, biologisch en vrij van gluten, lactose, caseïne en onnodige toevoegingen. Dat werd door de stemmers geroemd.

 

 

Nummer drie werd de Kokos Koekjes Chuncky Banana van BioBites. Het publiek koos voor de koekjes omdat ze erg lekker zijn, evenwichtig van smaak en vrij van additieven.

 

Jan Groen, voorzitter van BioNederland, reikte de prijzen uit. “De trend naar minder vlees en minder koolhydraten is duidelijk terug te zien in de productlanceringen. Ook spelen nieuwe bioproducten in op het tegengaan van verspilling.” 

 

Aan de verkiezing konden alleen nieuwe biologische producten meedoen. Een product is nieuw als het op de markt geïntroduceerd is sinds de vorige Bio-beurs (januari 2017) of gelanceerd wordt op deze Bio-beurs. Het kan hierbij gaan om een nieuw product, nieuwe productpresentatie (bijvoorbeeld verpakking) of een nieuwe toepassing van een bestaand product. Vorig jaar won Biobite met hun koelverse koek de titel van Favoriet Bioproduct 2017.


De volgende producten dongen mee naar de prijs:
1. BIO-Center ZANN - Sweet Dreams
2. De Rit - Kikkererwtenchips Sour Cream & Onion
3. Udea - Bananenbrood
4. Florentin - Falafel burger
5. Florentin - Hummus +
6. KOOC – Kant-en-klaar maaltijden
7. Eco Warehouse - Vejibag
8. Eco Warehouse - SoapLift
9. De Traay - Honing met cranberry
10. Biobites - Kokos Koekjes Chuncky Banana
11. Lovechock - Extra Pure
12. Terra Sana - Triangles Maïs & Peulvruchten
13. La Vie Est Belle - RizRiz

 

Informatie over de deelnemende producten is te vinden op bio-beurs.nl.

 

De biologische sector groeit steeds harder en ieder jaar wordt het biologische assortiment verder uitgebreid met nieuwe producten. De biologische vakwereld ontmoet elkaar jaarlijks op de Bio-beurs, dé vakbeurs voor en van biologisch Nederland. Volgend jaar wordt deze gehouden op 23 en 24 januari 2019, in de Ijsselhallen in Zwolle. BioNederland en de Bio-beurs juichen verdere ontwikkeling van de sector toe en willen dit graag op de Bio-beurs een podium bieden door middel van de verkiezing van het favoriete Bioproduct.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met