jan 22, 2018

Officiële opening Bio-beurs dag één en dag twee


Officiële opening Bio-beurs dag één en dag twee

 

De Bio-beurs werd op beide dagen officieel geopend. De eerste dag waren Koningin Maxima en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten aanwezig. De minister keek in haar speech terug naar de Biopioniers van het eerste uur, maar ook vooruit. Biologisch heeft met het keurmerk iets heel moois in handen, gaf ze aan. De hele speech is hier te vinden.

 

Na de speech kwamen de kinderen samen met de Koningin naar voren om het biologisch keurmerk te vormen. Het keurmerk is de zichtbare verbinding tussen alle schakels in de keten en elke biologische ondernemer is trots op het keurmerk.


De opening van de tweede beursdag werd verzorgd door ondernemer Maurits Groen. Hij gaf aan hoe hij zelf de omslag had gemaakt: niet klagen aan de zijlijn, maar als ondernemer voorop te willen lopen in de verdere verduurzaming. Zijn rol in de diverse ondernemingen is daarbij de rol van verbinder, want door samenwerking in de keten kunnen de kosten van de verduurzaming ook betaald worden. Het concept van de Kipster, waar Lidl voor 5 jaar getekend heeft voor afname van de eieren én de haantjes is daarvan een concreet voorbeeld.

 

Directeur Bavo van den Idsert en Maurits Groen rolden vervolgens de groene loper uit voor de hoogleraren Eldert van Henten en Rogier Schulte, beiden van Wageningen UR. Zij gingen vervolgens in op de vraag wat de waarde is van nieuwe technologie voor de biologische landbouw.

 

Hier vindt u beeldmateriaal van deze mooie beursmomenten.

 

Opening door Koningin Maxima

 

Opening door Koningin Maxima 

 

Heleen Klinkert, Koningin Maxima en Bas Rüter

 

Koningin Maxima, Bas Rüter en Volkert Engelsman

 

Jeroen van Deursen, Bas Rüter en Koningin Maxima

 

Koningin Maxima in de keuken van het Foodplein 

 

Carola Schouten, minister van LNV, hield een toespraak tijdens de opening

 

Heleen Klinkert, Bavo van den Idsert en Carola Schouten

 

Opening dag 2 door Maurits Groen

 

Bavo van den Idsert, Rogier Schulte, Eldert van Henten en Maurits Groen

 

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen.

Een initiatief van

In samenwerking met