jan 10, 2018

Nieuw keuzevak voor MBO-studenten gelanceerd: Biologische bedrijfsvoering


Op donderdag 18 januari om 12 uur op de Bio-beurs, lanceren ketenorganisatie Bionext en de agrarische opleidingscentra Terra, Clusius college en Nordwin het MBO-keuzedeel biologische bedrijfsvoering.

 

Vanaf september 2018 kan het keuzedeel door alle AOC worden aangeboden;  AOC Terra, Nordwin en Clusius college hebben het keuzedeel ingepland van april 2019 tot november 2020, voor tweedejaars leerlingen. Zij kunnen zich dan verdiepen in biologische bedrijfsvoering. Andere agrarische opleidingscentra kunnen zich hierbij aansluiten. Het keuzedeel sluit nauw aan op de praktijk en wordt deels op een biologisch bedrijf gegeven. Aansluitend op de lancering gaan boeren en telers in gesprek met het onderwijs.

Directeur van Bionext Bavo van den Idsert licht toe: ‘In de biologische sector leeft al langer de wens om meer aandacht te krijgen voor biologisch in het onderwijs. Met dit keuzevak zetten we hierin een reuzenstap vooruit. Vanwege de snelle groei van biologisch is het goed dat elke student die nu van het groene onderwijs afkomt kennis kan maken met biologisch. We hopen dat ook in het VMBO en HBO deze verdiepingsmogelijkheden aangeboden gaan worden’ .

Bionext werkt aan meer biologisch in het onderwijs. Naast dit MBO-keuzedeel wordt gewerkt aan meer biologisch in het VMBO en het HBO. Op Groen Kennisnet is inmiddels een dossier Biologische landbouw gemaakt.

 

Lancering bijwonen?
U bent van harte welkom bij de lancering van het keuzedeel. Als u zich aanmeldt via van.bree@bionext.nl, kunt u zich al vooraf registreren voor een gratis entreebewijs voor de beurs.

 

Meer weten, en meepraten over andere initiatieven binnen Onderwijs voor biologisch?

Kom dan naar de open netwerkbijeenkomst op 18 januari op de Bio-beurs.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 60 workshops en culinaire demonstraties

Een initiatief van

In samenwerking met