jan 11, 2018

Onderzoek voor bio: het laatste nieuws van Core Organic op de Bio-Beurs


Core Organic is een landennetwerk voor afstemming en financiering van onderzoek voor de biosector in Europa. Op de Bio-Beurs woensdag 17 januari presenteren onderzoekers vanuit heel Europa resultaten van onderzoek dat door deze groep landen is betaald én zoeken ze input voor nieuwe onderzoeken. Er zijn verschillende blokken tussen 16.30 en 20.00 uur, in ruimte E. 

 

In blok 1 trapt het ministerie van LNV af. Eric Regouin vertelt wat Core Organic is en waarom LNV deelneemt. Dan presenteert Garis van Gersdorff van de Universiteit van Kassel de resultaten over verbetering van de verwerkingsmethoden van biologische producten. Ook presenteert Ariette Matser van Wageningen UR een nieuw voorstel om samen met de sector een leidraad te ontwikkelen voor het kiezen van de juiste verwerkingsmethode.

Klik hier voor het programma-item

 

In blok 2 staan bodem en biodiversiteit centraal. Ron de Goede van Wageningen UR gaat het hebben over meten van bodemvruchtbaarheid, Lieven Delanote van Inagro deelt zijn ervaringen met het gebruik van de roller crimper in de groenteteelt en Annette Herz van het Julius Kühn Instituut vertelt over biodiversiteit in biologische boomgaarden. 

Klik hier voor het programma-item

 

Het derde blok is gericht op de veehouderij. Wietze Nauta van Stichting Veeverbetering geeft inzicht in de koppeling van omgevingsfactoren met fokkerijdoelen. En maar liefst drie nieuwe projecten worden aan u voorgesteld. Cynthia Verwer en Monique Bestman van het Louis Bolk Instituut vertellen over nieuw onderzoek naar kalveren bij de koe en hoe de uitloop voor pluimvee beter te benutten is. Hans Spoolder van Wageningen UR tenslotte presenteert het nieuwe project over verbetering van welzijn en gezondheid in de biologische varkenshouderij.

Klik hier voor het programma-item


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen.

Een initiatief van

In samenwerking met