jan 19, 2018

Prijswinnaars Beste Biologische Winkel 2018 bekend gemaakt


Op woensdagavond 17 januari werden de prijzen voor de verkiezing Beste Biowinkel van Nederland 2018 uitgereikt op de Bio-beurs in Zwolle. De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging en werd voor de 6e keer georganiseerd.

 

 

Beste Biologische winkel 2018, categorie grote winkel
Berrie Franken nam met zijn hele team van Ekoplaza Velperplein uit Arnhem glimmend van trots de prijs in ontvangst. De jury roemt de winkel vanwege het brede assortiment en het klantvriendelijke personeel. De winkel is modern ingericht en de klant kan veel producten proeven waar de huidige klant ook op zoek naar is. Op nummer 2 is geëindigd Odin Zutphen en op nummer 3 de Broeders Gezondheidswinkel uit Oosterhout.

 

Beste Biologische Boerderijwinkel 2018
Henrieke Kleinlangevelsloo en Annemieke Hulsman van Kleinlangevelsloo uit Raalte mocht voor de derde keer op rij de prijs voor Beste Biologische Boerderijwinkel in ontvangst nemen. De jury is enthousiast over deze winkel omdat het veel producten uit de buurt verkoopt en het winkelpersoneel servicegericht en enthousiast is. Een mooi voorbeeld. De boerderijwinkel heeft een verrassend groot aanbod in de kleine ruimte en personeel met kennis in huis. Op nummer 2 is geëindigd boerderijwinkel Overesch uit Raalte en De Groene Geer uit Nieuwland ging er met de derde prijs vandoor.

 

Beste Biologische Webwinkel 2018
Hans van Mierlo van de webwinkel van Ekoplaza nam de eerste prijs in de categorie webwinkels in ontvangst. Het onderscheidende aan deze webshop is de goede web-ervaring voor zowel desktop als smartphone. Verder prijst de jury het gebruiksgemak voor de klant van de webwinkel. Odin Bezorgdienst pakte de tweede prijs en op de derde plaats eindigde Ecomarkt.nl.

 

Aanmoedigingsprijs
In de categorie middelgrote winkels heeft de jury met overtuiging de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Annemieke Linnenbank-Keesmaat en haar team van Salt Organic uit Zaltbommel. Een zeer ondernemende en enthousiaste onderneemster. De winkel is nog niet heel lang open, echter de jury ziet wel heel veel potentie. Met deze prijs kan Annemieke de eerste stappen gaan zetten om haar activiteiten verder vorm te geven. De tweede prijs in de categorie middelgrote winkels ging naar Odin Bergen.

 

Verkiezingsprocedure
De juryleden zijn Loethe Olthuis (onderzoeksjournalist op het gebied van voeding en duurzaamheid voor o.a. voor De Volkskrant), Theo Jacobs (eigenaar Natuurwinkel Amersfoort en winnaar in 2017) en Dirk Mulder (sectorbanker Trade en Retail bij ING). Juryvoorzitter is Paul Soeterbroek, eigenaar van Artikelperfect en projectleider van Centrale Winkelautomatisering.

Elke genomineerde winkel is bezocht door twee leden van de jury. De genomineerde webwinkels werden online beoordeeld door twee juryleden. De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. De prijsuitreiking vond plaats op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Deze biologische vakbeurs is een initiatief van Bionext en Libéma.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met