jan 25, 2018

Terugblik workshops 2018


Naast het bekijken van de vele stands op de beursvloer, hapjes proeven op het Foodplein en wellicht een glimp opvangen van Koningin Máxima, leende de beurs zich ook dit jaar weer uitstekend voor bezoekers om meer te leren over bepaalde onderwerpen uit de sector. In de workshops werd gesproken over de toekomst van veredeling, hoe nudging gebruikt kan worden in een winkel, en hoe we voedselverspilling als sector kunnen terugdringen.

 

Hoogleraren Eldert van Henten en Rogier Schulte tijdens hun workshop in de Suyderseezaal 

 

Groot aanbod

Tijdens de twee beursdagen waren er van ’s ochtends vroeg tot in de late avond interessante workshops te bezoeken: in totaal 75 workshops met zeer uiteenlopende thema’s. Gezien de interactieve opzet van de workshops, is het de perfecte plek om met mensen uit de sector te discussiëren over een bepaald thema, of om samen naar oplossingen te zoeken. 

 

Nieuw dit jaar waren de opblaasbare iglo-vormige workshopruimtes

 

Kennis en inspiratie 

Elk jaar stelt een commissie het programma samen. Binnen het workshop-aanbod is elk jaar extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste ontwikkelingen in onderzoek. Een aantal workshops zijn inmiddels onmisbaar geworden voor op de beurs. “Bezoekers blijken er speciaal voor naar de beurs te komen”, aldus Sander Bernaerts van Naturim, die een workshop gaf over omschakeling naar biologische landbouw.

 

Sommige workshops werden zo druk bezocht dat de deelnemers buiten stonden  


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met