jan 19, 2018

Uitslag Ekoland Innovatieprijs 2018


De Ridammerhoeve van familie Dam-Riteco is uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2018. Deze geitenboerderij in het Amsterdamsebos heeft een innovatieve, zelfrijdende afrastering in de wei ontwikkeld, die rijdt op zonnecellen. Dit vernieuwende systeem is zeker ook toepasbaar op andere geitenbedrijven of op melkveebedrijven, zowel biologisch als regulier.

 

De tweede prijs werd toegekend aan René Groenen & Gineke de Graaf van De Beersche Hoeve uit Oostelbeers. Zij veredelen en telen zaadvaste rassen voor de biologische sector. De vernieuwing van de eigendomssituatie door de samenwerking met Odin biedt nieuw perspectief en geeft de verantwoordelijkheid van de burger voor goede zaden en gezonde voeding concreet vorm.

 

De derde prijs werd toegekend aan familie Remijnse uit Kraggenburg, omdat ze een studievereniging voor biologische opfok hebben opgericht om kennis te delen met vakgenoten. De groep deed onderzoek bij het Louis Bolk Instituut naar de voeropname in relatie tot gewicht. Met al deze innovaties en aandacht bereikt familie Remise zelfs een lagere uitval dan bij reguliere kippenopfok.

 

Lees het hele bericht op EKOLAND.NL

 

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met