jan 19, 2018

Uitslag Ekoland Innovatieprijs 2018


De Ridammerhoeve van familie Dam-Riteco is uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2018. Deze geitenboerderij in het Amsterdamsebos heeft een innovatieve, zelfrijdende afrastering in de wei ontwikkeld, die rijdt op zonnecellen. Dit vernieuwende systeem is zeker ook toepasbaar op andere geitenbedrijven of op melkveebedrijven, zowel biologisch als regulier.

 

De tweede prijs werd toegekend aan René Groenen & Gineke de Graaf van De Beersche Hoeve uit Oostelbeers. Zij veredelen en telen zaadvaste rassen voor de biologische sector. De vernieuwing van de eigendomssituatie door de samenwerking met Odin biedt nieuw perspectief en geeft de verantwoordelijkheid van de burger voor goede zaden en gezonde voeding concreet vorm.

 

De derde prijs werd toegekend aan familie Remijnse uit Kraggenburg, omdat ze een studievereniging voor biologische opfok hebben opgericht om kennis te delen met vakgenoten. De groep deed onderzoek bij het Louis Bolk Instituut naar de voeropname in relatie tot gewicht. Met al deze innovaties en aandacht bereikt familie Remise zelfs een lagere uitval dan bij reguliere kippenopfok.

 

Lees het hele bericht op EKOLAND.NL

 

 


Exposanten & bedrijven

Er zijn meer dan 350 bedrijven vertegenwoordigd op de Bio-beurs, waaronder flink wat nieuwe bedrijven.

Bekijk de exposanten


Proeven & Beleven

Bezoek het Foodplein waar culinaire experts een verrassend programma neerzetten met unieke masterclasses.

 

Bekijk het programma


Workshops & lezingen

Elk jaar zijn er allerlei inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Hier kunt u uw kennis vergroten en verdiepen.

 

Bekijk het programma


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Biostories

Lees de verhalen van onze biohelden en ontdek waarom zij uiteindelijk kozen voor biologisch ondernemen.


Bekijk de biostories


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 60 workshops en culinaire demonstraties

Een initiatief van

In samenwerking met