okt 11, 2018

Bio-beurs en DLG Benelux slaan handen ineen voor BioMechaTech 2019


 

Bio-beurs b.v. en DLG Benelux zijn met onmiddellijke ingang een samenwerking aangegaan om de BioMechaTech 2019 verder uit te bouwen. In 2018 is de BioMechaTech als onderdeel van de Bio-beurs van start gegaan met ruim 20 exposanten. Bezoekers, met name de circa 4.000 boeren, en exposanten waren blij met deze toevoeging. Om de BioMechaTech versneld te professionaliseren, is de samenwerking met DLG Benelux aangegaan. Daarnaast gaat DLG bezoekerswerving doen onder haar Duitse leden, met name in Noord-West Duitsland. De verwachting is dat daarmee het aantal bezoekers verder zal stijgen.

 

De BioMechaTech als onderdeel van de Bio-beurs presenteert technische innovaties, machines, (stal)systemen en diensten die ondersteunend zijn aan de specifieke behoeften van de biologische landbouw. Thema’s als optimale diervriendelijkheid, bodemvruchtbaarheid, watermanagement, combinatieteelten, opname van koolstof in de bodem als bijdrage aan het klimaatthema en behoud van biodiversiteit zijn enkele kenmerkende onderwerpen van de biologische landbouw. Mechanisatie en technische vernieuwingen die daarop inspelen, versterken het concept van biologische landbouw. Dankzij de groei van de biologische landbouw wordt het inspelen op de behoeften vanuit techniek en mechanisatie ook steeds profijtelijker. 


In 2019 wordt een verdere stijging van de bezoekersaantallen van de Bio-beurs verwacht. In een jaar tijd zijn er honderden biologische boeren bij gekomen en het aantal boeren in omschakeling neemt jaarlijks toe. Daarnaast wordt de Bio-beurs in toenemende mate bezocht door gangbare boeren die zich oriënteren op de biologische bedrijfsvoering. DLG gaat haar Duitse leden uitnodigen op de Bio-beurs. We verwachten dat het aantal boerenbezoekers zal stijgen van circa 4.000 in 2018 naar 5.500 in 2019. Het totaal aantal bezoekers van de Bio-beurs lag in 2018 op 10.000 en zal groeien naar 12.000.

Paulien Hoftijzer van DLG Benelux: ‘DLG is een boerenvakorganisatie met ruim 28.000 leden in meer dan 15 landen. We organiseren zelf beurzen in onder meer Duitsland. Door de samenwerking met de Bio-beurs kunnen we onze leden kennis laten maken met de ontwikkelingen in de Nederlandse biologische sector.’

Bavo van den Idsert namens Bio-beurs b.v. en Bionext: ‘Samenwerking met DLG geeft een boost aan onze ambitie om de BioMechaTech snel naar een hoger niveau te tillen en daarmee de Bio-beurs voor de biologische boerensector te versterken. Ook het aspect van regionale internationalisering is goed: Noord-West Duitsland en Nederland hebben veel met elkaar gemeen.’

 


Exposanten & bedrijven

Er zijn meer dan 350 bedrijven vertegenwoordigd op de Bio-beurs, waaronder flink wat nieuwe bedrijven.

Bekijk de exposanten


Proeven & Beleven

Bezoek het Foodplein waar culinaire experts een verrassend programma neerzetten met unieke masterclasses.

 

Bekijk het programma


Workshops & lezingen

Elk jaar zijn er allerlei inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Hier kunt u uw kennis vergroten en verdiepen.

 

Bekijk het programma


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Biostories

Lees de verhalen van onze biohelden en ontdek waarom zij uiteindelijk kozen voor biologisch ondernemen.


Bekijk de biostories


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met