dec 20, 2018

Inschrijving voor Bio-productverkiezing 2019 is geopend


Ieder jaar komen mooie, nieuwe producten op de markt die bijdragen aan een eerlijkere, schonere of gezondere wereld. Op de Bio-beurs krijgen de innovaties in de consumentenmarkt een speciale plek door middel van de Bio-productverkiezing. De inschrijving voor deelname aan de verkiezing is nu geopend.


Deelnemers aan de Bio-beurs kunnen hun nieuwe producten aanmelden voor de Bio-productverkiezing. Deelname is beperkt tot standhouders die een nieuw product voor consumenten op de markt brengen. Het kan hierbij gaan om consumentenproducten die nieuw zijn, een geheel vernieuwde verpakking hebben of om een nieuwe toepassing van een bestaand product.


Jury
De keuze voor het 'Biologisch product van 2019' wordt gemaakt door een jury. Juryleden zijn trendwatcher Anneke Ammerlaan, Nicole Kleuskens, directeur van PS in Foodservice, en Rogier Teunissen van Boonstoppel Subsidie Advies. De jury zal beoordelen op kansrijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovativiteit.


Publiciteit
Met de Bio-productverkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium aan productinnovaties in de biologische sector. Dit genereert –naast de eer– veel publiciteit, zoals aandacht in socialmediakanalen van Bionext. Ook zorgt Bionext in aanloop naar en na afloop van de Bio-beurs voor persberichten over de verkiezing en de aan de verkiezing deelnemende producten. Tijdens de Bio-beurs worden de deelnemende producten gepresenteerd in een ‘nieuwe producten’-galerij, waar alle bezoekers langskomen en meteen de innovaties van de sector van het afgelopen jaar te zien krijgen. Hier wordt ook verwezen naar de stands van de deelnemers.


Prijsuitreiking
Op donderdag 24 januari 2019 vindt tussen 15.00 en 16.00 uur de openbare jurybijeenkomst plaats. Elk product wordt kort gepitched door de standhouders. Na afloop van elke pitch is er de gelegenheid om het product te laten proeven aan de jury en het aanwezige publiek. De jury maakt na de pitches, na een korte beraadslaging, de winnaar bekend. Het winnende product mag zich een jaar lang ‘Biologisch product van het jaar’ noemen, een mooie manier om het product extra aandacht te geven. Daarnaast ontvangt de winnaar stickers om op het winnende product te plakken.


Inschrijven
Producten kunnen ingeschreven worden en maken op die manier kans op de titel ‘Biologisch product van 2019’. Inschrijven kan tot en met 7 januari 2019 via de website van de Bio-beurs. Hier staan ook de voorwaarden vermeld.


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Kom naar de Bio-beurs

2 dagen lang inspiratie en zakendoen

Een initiatief van

In samenwerking met