dec 20, 2018

Proef MAN IN DE PAN op het Foodplein


Man in de Pan en Dutch Cuisine slaan op 23 januari tijdens de Bio-beurs hun handen ineen: drie toonaangevende chefs van Dutch Cuisine laten op hun eigen manier zien waarom het werken met het vlees van stier, bok en haan, gecombineerd met biologische seizoensgroenten, een fantastische manier is om volgens de vijf waarden van Dutch Cuisine te werken: Vernieuwend, smaakvol, ecologisch verantwoord en met het gebruikmaken van lokale,- en seizoenproducten.

Man in de Pan?
Koeien, geiten en kippen geven ons heerlijke zuivel en eieren. Maar tegelijkertijd worden er ook stieren, bokken en haantjes geboren. Logisch, want er worden nou eenmaal evenveel jongens als meisjes geboren. Veel mensen kennen het vlees van deze mannelijke dieren niet en vragen er dus niet naar. En dat terwijl een ‘Man in de Pan’ heel erg lekker is. Sterker nog, in heel veel andere landen zijn stieren, bokken en hanen een delicatesse!

 

Man op de Kaart!
Het Foodplein op de Bio-beurs biedt een unieke kans om met dit nog (veel te) onbekende vlees kennis te maken. Het concept is proeven en ontmoeten: de Bio-beurs faciliteert verschillende ontmoetingsmomenten, tussen boer en afnemer, tussen producent en horecaondernemer, tussen kok en slager. Het doel: meer biologisch mannenvlees in de biologische winkels en op het bord, zowel uit als thuis.

 

Kom proeven op woensdag 23 januari op het Foodplein
12.00 – 13.00 uur - Estée Strooker kookt met bok
13.30 – 14.30 uur - Josua Oechies kookt met haan
15.00 – 16.00 uur - Christian Weij kookt met stier

 

Meer weten?
Direct naast de demokeuken op het Foodplein vindt u een Man in de Pan/Dutch Cuisine stand. Hier kunt terecht met vragen voor de koks en de producenten.

 

Kijk op www.manindepan.nl voor verkooppunten en recepten.

 

De culinaire Masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door:
Stichting DOENDe Groene WegBD-TotaalBio Goat MeatDijverhof en Ecofields.

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Kom naar de Bio-beurs

2 dagen lang inspiratie en zakendoen

Een initiatief van

In samenwerking met