Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Jun 26, 2019

Biobeurs is booming en internationaliseert


Aanmeldingen voor de Bio-beurs 2020 stromen binnen -
Aantal internationale paviljoens op Bio-beurs neemt toe -
Stijging bezoekersaantallen in 2020
 
Ketenorganisatie Bionext, medeorganisator van de Bio-beurs, ziet al jarenlang een gestage groei in biologisch. De afgelopen 7 jaar is de verkoop van biologische levensmiddelen verdubbeld naar ruim 1,5 miljard euro en het areaal voor bio landbouw flink toegenomen. Het biologische aanbod bij de grootgrutters blijft stijgen en ook in de horeca neemt de verkoop van biologisch stevig toe. Kortom Biologisch is booming en dat is terug te zien bij de boekingen voor de Bio-beurs 2020.

Ruim 50% van de standruimte is volgeboekt
Het aantal standhouders is begin juni opgelopen tot meer dan 110, dit is 10% meer dan vorig jaar rond deze tijd. Ruim 50% van de standruimte is volgeboekt, twee maanden eerder dan voorgaande editie. Net als andere jaren maken de BioMechaTech en de Pureness ook weer onderdeel uit van het totale beursconcept. Op de BioMechaTech staan bedrijven die met technische innovaties en machines inspelen op thema’s zoals bodemvruchtbaarheid, watermanagement, combinatieteelt en behoud van diversiteit. Dankzij de groei van de biologische landbouw wordt het inspelen op de behoeften vanuit techniek en mechanisatie ook steeds profijtelijker. Op de Pureness worden gecertificeerde beauty- en lifestyle producten gepresenteerd. Deze productcategorie is in opmars vanwege toenemende belangstelling voor natuurlijke lichaamsverzorging, kleding en leefstijl.

Aantal Internationale paviljoens neemt toe
Door de gestage groei van de Nederlandse biologische markt, neemt de Europese interesse voor de Nederlandse biologische markt en dus ook de Bio-beurs toe. In januari volgend jaar zal er naast het Duitsland paviljoen ook een Italië paviljoen gerealiseerd worden. Tevens is er belangstellingen vanuit  Frankrijk en het VK  voor een landenpaviljoen.  

Stijging bezoekersaantallen in 2020
In 2020 wordt een verdere stijging van de bezoekersaantallen van de Bio-beurs verwacht. In een jaar tijd zijn er honderden biologische boeren bij gekomen en het aantal boeren in omschakeling neemt toe. Daarnaast wordt de Bio-beurs in toenemende mate bezocht door gangbare boeren die zich oriënteren op de biologische bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering die prima past in de kringlooplandbouwvisie van landbouwminister Carola Schouten. De verwachting is dat het aantal bezoekers zal stijgen van ruim 9.000 in 2019 naar meer dan 10.000 in 2020. Ook vanuit supermarkten, speciaalzaken en horeca worden hogere bezoekersaantallen verwacht door meer innovaties en workshops die op deze bezoekersgroepen gericht zijn.

De Bio-beurs vindt op 22 en 23 januari 2020 plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Afgelopen editie had de beurs 360 standhouders en ruim 9.000 bezoekers. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website via www.bio-beurs.nl
Terug naar nieuwsoverzicht

Standhouders

Er zijn diverse bedrijven vertegenwoordigd op de Biokennisweek

 

 

6 redenen om ook standhouder te worden


Workshops & lezingen

De Biokennisweek biedt meer dan 90 inhoudelijke workshops. Hier kunt u uw kennis vergroten en verdiepen.

 

Bekijk het programma

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen

Succesvol met  biologisch op de kaart!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met