Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Dec 16, 2019

In gesprek met… Michaël Wilde, directeur Bionext


Michaël Wilde is sinds 1 november 2019 de nieuwe Bionext directeur. Hij zegt zelf dat hij mag werken met een fantastisch gepassioneerd team. Hij vertegenwoordigd daarnaast de biologische sector richting de overheid, maatschappelijke organisaties en de retail consumenten. Hij speelt een grote rol in de relatie tussen de drie verenigingen die Bionext kent. De bio boeren (Bio huis), de bio handel (Bio Nederland) en alle biologische speciaalzaken (Bio winkeliersvereniging). “Ook hier heb je nauwe banden en relaties die ervoor zorgen dat iedereen goed kan samenwerken. Dat is namelijk de kracht van Bionext, dat we een ketenorganisatie zijn en juist die drie verenigingen met elkaar verbinden, zo kunnen we de hele biologische keten bereiken”, aldus Michaël.
 
 
Op 22 en 23 januari 2020 organiseert Bionext, als initiatiefnemer, samen met samenwerkingspartners, de Bio beurs. Wat mogen de bezoekers verwachten van deze beurs?
“De Bio beurs is in feite een prachtig moment om de biologische sector, als buitenstaander, beter te leren kennen. We zien hoe de sector zich ontwikkeld, hoe deze piekt en helpt met antwoorden op de maatschappelijke thema’s die nu spelen. En uiteraard … waar gaat de biologische sector heen? Het is een beurs voor een breed publiek, want je komt daar zowel boeren tegen, als handelaren, maar ook die speciaalzaken. Eigenlijk kom je alles tegen wat we als Bionext vertegenwoordigen. En iedereen die interesse heeft in de mooie ontwikkelingen in de biologische sector komt daar goed tot zijn recht.”
 
Jullie willen graag een oproep doen aan de leerkrachten om met hun studenten/leerlingen een bezoek te brengen aan deze beurs, waarom?
“Ik geloof dat iedereen weet dat we best wel in de penarie zitten als we kijken naar de klimaatverandering, biodiversiteitverlies, bodemverarming, watervervuiling en gezondheid. Dit zijn enorme thema’s die nu spelen. Dat betekent dat de jongeren in de toekomst met deze thema’s nog veel meer geconfronteerd worden dan vroeger. De biologische landbouw laat zien dat het onderdeel is van de oplossing, als het gaat om deze problemen, en niet onderdeel is van het probleem. Het is dus belangrijk dat jongeren ook de hoop zien dat het anders kan. We moeten naar andere voedselsystemen toe, andere gezondheidssystemen. We mogen veel meer kijken naar de proactieve gezondheid en dat we ook eens gaan kijken naar landbouw die samenwerken met de natuur, in plaats van tegen de natuur. De biologische landbouw laat dat keer op keer zien, dat dat de oplossing is. We hebben natuurlijk ook huiswerk. We gaan wel vooruit, we hebben een hoopvol signaal. We moeten de jongeren daarmee bereiken, hen laten zien wat biologisch is, we willen ze verleiden om ook actiever te worden binnen de biologische sector. Werkzaam of als consument. Jongeren zijn voor ons enorm belangrijk. Het biedt ze genoeg kansen in de biologische sector en dat is hard nodig op tal van plekken in de maatschappij.”
 
Wat mogen de leerlingen van jou verwachten?
“Ik ben donderdag 23 januari 2020 zelf aanwezig op de Bionext stand en ik wil ze allemaal uitnodigen om naar onze stand te komen, zodat ik met ze in gesprek kan. Ik ben namelijk zelf ook benieuwd om van hen te horen wat ze van de biologische sector verwachten. Hun ideeën horen en welk gevoel ze daar bij hebben. De vooroordelen die we misschien nog kunnen weghalen en de kansen die ze zien. Daar kunnen wij weer van leren, dus we staan heel erg open voor een gesprek. Het gaat over de toekomst, die van hun en die van ons, dus er is veel wat ons met elkaar verbindt.”
 
Wanneer is de Bio beurs voor jou geslaagd?
“Het is geslaagd als er zo wie zo heel veel jongeren komen, want persoonlijk vind ik dat de biologische sector iets te veel intern gericht is. Als nieuwe directeur van Bionext is het één van mijn belangrijkste aandachtspunt om ervoor te zorgen dat de biologische sector veel meer in het maatschappelijke debat gaat meepraten. Dat veel meer mensen gaan begrijpen hoe waardevol de biologische sector is. Hoe meer mensen van buiten de biologische sector naar de beurs komen en leren over de oplossingsgerichtheid die wij bieden, des te geslaagder het is. Dus zoveel mogelijk nieuwe bezoekers, jonge bezoekers, die vervolgens meer te weten komen en dus hopelijk ook een ambassadeur of een fan van de biologische landbouw worden, want al die mensen hebben wij nodig in de toekomst om dit positieve geluid te laten horen.”
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Standhouders

Jouw doelgroep online en offline bereiken? Doe mee aan de Biokennisweek en de Biobeurs. 

  

5 redenen om ook standhouder te worden


Webinars - Workshops

Heb jij interessante kennis over biologisch en wil je een groot (online) publiek bereiken met jouw bedrijf of onderzoek? Dien dan je voorstel in voor een webinar tijdens de Biokennisweek 2022! 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

Biokennisweek 10 t/m 14 januari 2022


90 webinars, 350 exposanten, 10.000 bezoekers en daardoor hebben wij heel veel te vertellen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.