Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Uitreiking Ekoland Innovatieprijs uitgesteld

De Ekoland Innovatieprijs is bedoeld om creatieve en innovatieve ontwikkelingen binnen biologische landbouwbedrijven aan te moedigen.

 

Tijdens de Biokennisweek 2021 zou Ekoland voor de veertiende keer de Innovatieprijs uitreiken. echter, vanwege corona kan de jury van de Ekoland Innovatieprijs op dit moment geen bedrijfsbezoeken afleggen bij genomineerde bedrijven. Jurylid Lex Kruit: "Gezamenlijke jurybezoeken zijn cruciaal om onderbouwd een winnaar te kiezen." Ekoland streeft nu naar een uitreiking tijdens de Biologische Velddag 2021. Wel is er aandacht voor innovatie tijdens de BioKennisWeek in januari 2021.

"Het is heel jammer dat we niet gezamenlijk op bedrijfsbezoek kunnen om de bedrijven te beoordelen", vertelt jurylid Maria van Boxtel. "Ook door het zoeken in welke vorm de Biobeurs door zou kunnen gaan, stokten de aanmeldingen voor de prijs een beetje. Aanmelders zeiden 'Ik geef liever volgend jaar iemand op, dan hoop ik dat we met een feestelijke prijsuitreiking mijn innovatieve collega echt in het zonnetje kunnen zetten'."

De jury van de Ekoland Innovatieprijs 2021 - bestaande uit Mirjam Hilgeman, Lex Kruit, Bart Fokkens, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman en Kees van Veluw - heeft daarom samen met de uitgevers van Ekoland - Jaap van Westering en Annemieke Praamstra - besloten de prijs in de zomer van 2021 uit te reiken. Hopelijk dan met een mooi feestje in de buitenlucht op de Biologische Velddag 2021. Dit uitstel betekent dat aanvullende kandidaten voor de Ekoland Innovatieprijs kunnen worden aangemeld tot 1 april 2021. Jurybezoeken zijn dan gedacht in mei en de prijsuitreiking op de Biologische Velddag in juni. Aanmelden kan via de website van Ekoland.

 

De Ekoland Innovatieprijs omvat ook dit jaar weer een geldbedrag, ter beschikking gesteld door de Rabobank. De Rabobank ondersteunt de prijs voor innovatieve koplopers in de agrarische sector met 1.500 euro voor de eerste, 750 euro voor de tweede en 250 euro voor de derde prijs. De firma Kopersporen sponsort de prijs met de bekende koperen schep en plantschopjes.

 

Ekoland innovatieprijs 2020 

Tijdens de prijsuitreiking op de Biobeurs 2020 is ERF BV, team ERF BV uit Lelystad, uitgeroepen tot winnaar van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2020. De 2e prijs ging naar Horaholm uit Hornhuizen en de 3e prijs ging naar Het Voedselbos Ketelbroek in Groesbeek.


Standhouders

Er zijn diverse bedrijven vertegenwoordigd op de Biokennisweek

 

 

6 redenen om ook standhouder te worden


Workshops & lezingen

De Biokennisweek biedt meer dan 90 inhoudelijke workshops. Hier kunt u uw kennis vergroten en verdiepen.

 

Bekijk het programma

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Biokennisweek: Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Biokennisweek: Inspireren, delen en ontmoeten!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met