Verkiezing voor het Favoriete Bioproduct 2018

 

Ieder jaar komen er mooie nieuwe producten op de markt die bijdragen aan een eerlijkere, schonere of gezondere wereld. Op de Bio-beurs geven we deze innovaties graag een speciaal plekje door middel van de verkiezing voor het ‘Favoriete Bioproduct 2018’. 

 

Winnaar van de verkiezing ‘Favoriet Bioproduct 2018’ is geworden: het bananenbrood van Udea. Zij wonnen met 28 % van de stemmen nipt van nummer twee, de dagverse kant-en-klaar maaltijden van KOOC. Die kregen 25 % van de stemmen. Op plek drie, met 18 % van de stemmen eindigde Biobites, met de Kokos Koekjes Chuncky Banana. 

 

Door het Bio-beurs publiek verkozen winnaars 2018

 

 

 

Nummer 1 

Bananenbrood

Udea/ van Hutten

Meer info

 

 

 

 

Nummer 2

KOOC Maaltijden

KOOC B.V.

Meer info

 

  

 

 

Nummer 3

Kokos Koekjes Chuncky Banana

BioBites

Meer info

 

 

 

De genomineerden 2018

 

  

 

Sweet Dreams - ZANN

Familiebedrijf ZANN im- en exporteert al sinds 1977 biologische groente, fruit, zuivel en bloemen over heel de wereld. Toen al geloofde ZANN in de kwaliteit, toegevoegde waarde en toekomst van deze producten. Het product Sweet Dreams is trendy, verantwoord en ook nog eens heel gezond!

Standnummer 138

Meer info

             

 

 

De Rit Kikkererwtenchips

Peulvruchten zijn hip en happening en ook nog eens gezond! Vorig jaar zorgde De Rit voor het eerst voor kikkererwtenchips in de schappen. Vanwege groot succes brengen zij dit jaar al weer een 4de smaak uit: Sour Cream & Onion.

Standnummer 146

Meer info

 

       

 

       

 

Bananenbrood - Udea

Een prachtig voorbeeld van een product dat verder gaat dan bio. Dit bananenbrood wordt gemaakt met overrijpe bananen die anders bij Udea worden weggegooid. Bakkerij van Hutten werkt met bakkers met een arbeidshandicap en zij maken hier dit heerlijke bananenbrood van. Alles bij elkaar een uniek project waarmee in 2017 al 2.000kg bananen zijn gered! 'Let’s bake the world a better place’

Standnummer 192

Meer info

 

 

 

 

 

 

Florentin Falafel burger 

De Florentin Falafel Burger is de nieuwe biologische hit voor het BBQ seizoen! Met de groeiende vraag naar plantaardige producten is dit een mooie aanvulling in het vleesvervangerschap. De afwezigheid van zuivel, soja en gluten maakt het ook nog eens aantrekkelijk voor een breed publiek. Een veganistische en glutenvrije burger vol met verse kikkererwten, uien en peterselie, een gezonde en lekkere variatie!

Standnummer B134

Meer info

     

 

  

 

 

Florentin Hummus +

De rijke smaak van biologische kikkererwten, verrijkt met de beste olijfolie en kruiden. Voor de Hummus Extra is terug gegaan naar de basis en enkel gebruik gemaakt van de allerbeste ingrediënten. De volle smaak van olijfolie wordt gecompleteerd door het gebruik van extra veel kikkererwten wat resulteert in een kwalitatief en smaakvol product.

Standnummer B134

Meer info

    

 

  

 

RizRiz - La Vie Est Belle

De RizRiz burger heeft als belangrijkste bestanddeel Volcano-rijst uit Java. Deze rijst wordt geteeld door kleinschalige landbouwers op een milieuvriendelijke manier (SRI) met 50% besparing op water en minder uitstoot van broeikasgassen. De rijst draagt het Fair for Life label. Daarnaast bevat de burger ook lijnzaad, wat het essentiële omega 3 vetzuur bevat, lokale groenten en is hij gekruid met een huisgemaakte nasi kruiding. De burger is veganistisch en bevat geen gluten of andere allergenen. 

Standnummer 135

Meer info

 

 

 

Vejibag - Eco Warehouse

Dit product maakt mensen bewust van voedselverspilling en zorgt ervoor dat minder groente wordt weggegooid. De Vejibag zorgt er namelijk voor dat kwetsbare bladgroenten tot wel 7 dagen houdbaar blijven in de koelkast. De Vejibag is gemaakt van biologische katoen. De medewerkers zijn mede-eigenaren van de onderneming en profiteren zo zelf ook mee. 

Standnummer 342F

Meer info

 

 

 

 

 

SoapLift - Eco Warehouse

Met SoapLift gaat een blok zeep langer mee. Het product is gemaakt van bioplastic op basis van maiszetmeel, is waterdoorlatend en laat lucht circuleren onder de zeep. Hierdoor is er minder zeepverlies. SoapLift motiveert mensen over te stappen op vaste zeep in plaats van vloeibare zeep in weggooiverpakking. Zo creëren we bewustwording voor het belang van minder afval.

Standnummer 342F

Meer info

 

 

          

De Traay Honing met cranberry

De Traay combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning. Nieuw dit jaar en uniek in het honingschap, honing met cranberries! Oprichter van de Traay, Wouter Vuyk, imkert zelf al meer dan 30 jaar op biologische wijze. Hij heeft aan de wieg gestaan van de totstand-koming van de richtlijnen voor het EKO keurmerk voor honing.

Standnummer B148

Meer info

 

  

 

Kokos Koekjes Chuncky Banana -BioBites

Het streven van biobites is om producten te maken die lekker en gezond zijn! Voor ons zijn dit producten vrij van E-nummers of andere additieven. Daarnaast proberen wij onze footprint zo klein mogelijk te houden en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze koekjes zijn een perfect alternatief voor suikerrijke vezelloze koekjes. Geheel vrij van alle allergenen, zonder additieven en in Nederland geproduceerd.

Standnummer 342J

Meer info

 

              

Extra Pure - Loveshock

Lovechock staat garant voor een bijzondere chocolade ervaring; gemaakt van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten met de hand gemaakt in een kleine fabriek in de buurt van Amsterdam. Lovechock verwerkt enkel cacaobonen van zeer hoge kwaliteit uit Ecuador. Deze cacaobonen zijn ongeroosterd (rauw) waardoor al het goede van de cacao behouden blijft. De ‘Extra Pure’ bar is 100% biologisch, veganistisch, gluten- en soja vrij. Het is de meeste pure chocolade beleving in smaak en ingrediënten.

Standnummer 146

Meer info

 

 

       

Triangles - maïs & peulvruchten - Terra Sana

Triangles hebben alles wat je in een verantwoorde hartige snack zoekt. Ze zijn heerlijk knapperig, glutenvrij en low-fat. Ze worden niet gefrituurd, maar met behulp van een hittepers gestanst. Hierdoor bevatten ze 50% minder vet dan reguliere tortilla chips. En de receptuur? Die is puur. Triangles bevatten alleen biologische maïs, peulvruchten, plantaardige olie en een snufje zeezout. Geen overbodige toevoegingen en dus een bewuste keuze.

Standnummer 149

Meer info 

 

 

    

KOOC Maaltijden

Nederland, vergeet wat je weet over kant-en-klaar maaltijden! KOOC maakt gezonde, lekkere en dagverse maaltijden toegankelijk. KOOC B.V.  is de eerste aanbieder op de markt van volledig biologische kant-en-klare maaltijden vrij van gluten, lactose, caseïne en ongewenste toevoegingen. Met het aanbieden van gezonde kant-en-klaar maaltijden probeert KOOC het excuus 'te weinig tijd' voor te zijn en het eetgedrag in Nederland op een gezonde manier te stimuleren.

Standnummer 160

Meer info

   

Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met