Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Ekoland Innovatieprijs 2022 is gewonnen door Huiberts Bloembollen!

 

De uitreiking vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, aan het eind van de eerste studiodag van de Biokennisweek. De vakjury beoordeelde de afgelopen tijd in totaal 13 biologische bedrijven op de criteria innovatie, originaliteit en effectiviteit, algemene toepasbaarheid, maatschappelijke acceptatie en duurzaamheid. Daaruit kwam de volgende top 3:

  1. Huiberts Bloembollen 
  2. Ekoboerderij Arink
  3. Landzicht Biologisch Groentenabonnement. 

Meer informatie is te vinden hier

 

Op woensdag 12 januari reikte Ekoland in de Biokennisweek voor de vijftiende keer de Ekoland Innovatieprijs uit aan biologische boeren en tuinders die inspireren met slimme innovaties of een uitstekend samenhangende aanpak. 


In 2020 is de eerste prijs van de Ekoland Innovatieprijs gewonnen door ERF BV. Akkerbouwbedrijf ERF BV experimenteert met strokenteelt op grotere schaal, met onderbouwing van de resultaten via onderzoek. De (agro)biodiversiteit neemt sterk toe. De bedrijfsmatige aanpak van strokenteelt geeft goede resultaten: met strokenteelt is ERF minder afhankelijk van de grillen van de natuur, ziekten en plagen en spreiden risico’s, terwijl het geen extra arbeid kost. ERF deelt deze kennis actief en werkt zo aan een robuuste, biodiverse landbouw. 

 

De tweede prijs uitgereikt aan de familie Westers van Horaholm. Horaholm werkt aan plantaardige bemesting met een innovatief en uitgekiend systeem van groenbemesters, hakselen en oppervlaktecompostering met toevoeging van fermentaten om de vertering in de bodem optimaal te houden. Erwin, Harm en Riet Westers realiseren zo met plantaardige bemesting en een zeer bescheiden gift dierlijke mest een verbetering van de bodemstructuur, verhoging van het humusgehalte en een rulle kruimellaag. Deze unieke manier van oppervlaktecompostering geeft heel weinig verliezen en goede bedrijfsresultaten. 

 

En de derde prijs ging naar ondernemers Wouter van Eck en Pieter Jansen, die met Voedselbos Ketelbroek in de praktijk laten zien dat een voedselbos dat is aangeplant volgens de ecologische principes van een natuurlijk bos, goede resultaten levert. Het Voedselbos Ketelbroek levert rijke natuurwaarden, oogsten van bijzondere producten en een stijgend organisch stofgehalte. Via het delen van kennis en actieve ondersteuning laat Voedselbos Ketelbroek zien dat ook op agrarische bedrijven voedselbossen op grotere schaal te realiseren zijn. 

 

In 2021 is de prijs vanwege corona niet uitgereikt. Wel stelde Ekoland een Special over Innovatie samen met 15 jaar prijswinnaars. Lees die special hier. 

 

Winnaars van vorige jaren ontvingen flinke publiciteit, ketencontacten en veel complimenten van gemeente tot vaste klanten. 

 

De jury van de Ekoland Innovatieprijs bestaat uit Mirjam Hilgeman, Lex Kruit, Bart Fokkens, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman en Kees van Veluw. De jury zal een aantal bedrijven bezoeken en hiervan drie bedrijven nomineren voor de prijs.

 

 


Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de online Biokennisweek. 

  

Online promotiemogelijkheden


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars staan online en kun je alvast in je agenda zetten op 10 -13 januari 2022. Klik snel door naar het programmaoverzicht.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.