Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Ekoland Innovatieprijs: aanmeldingen welkom!

 

Op woensdag 12 januari reikt Ekoland op de Biobeurs voor de vijftiende keer de Ekoland Innovatieprijs uit aan biologische boeren en tuinders die inspireren met slimme innovaties of een uitstekend samenhangende aanpak. Aanmeldingen voor de Ekoland Innovatieprijs zijn weer welkom! Iedereen mag biologische boeren of tuinders aanmelden. Het aanmeldformulier is te downloaden van de website van Ekoland.  


In 2020 is de eerste prijs van de Ekoland Innovatieprijs gewonnen door ERF BV. Akkerbouwbedrijf ERF BV experimenteert met strokenteelt op grotere schaal, met onderbouwing van de resultaten via onderzoek. De (agro)biodiversiteit neemt sterk toe. De bedrijfsmatige aanpak van strokenteelt geeft goede resultaten: met strokenteelt is ERF minder afhankelijk van de grillen van de natuur, ziekten en plagen en spreiden risico’s, terwijl het geen extra arbeid kost. ERF deelt deze kennis actief en werkt zo aan een robuuste, biodiverse landbouw. 

 

De tweede prijs uitgereikt aan de familie Westers van Horaholm. Horaholm werkt aan plantaardige bemesting met een innovatief en uitgekiend systeem van groenbemesters, hakselen en oppervlaktecompostering met toevoeging van fermentaten om de vertering in de bodem optimaal te houden. Erwin, Harm en Riet Westers realiseren zo met plantaardige bemesting en een zeer bescheiden gift dierlijke mest een verbetering van de bodemstructuur, verhoging van het humusgehalte en een rulle kruimellaag. Deze unieke manier van oppervlaktecompostering geeft heel weinig verliezen en goede bedrijfsresultaten. 

 

En de derde prijs ging naar ondernemers Wouter van Eck en Pieter Jansen, die met Voedselbos Ketelbroek in de praktijk laten zien dat een voedselbos dat is aangeplant volgens de ecologische principes van een natuurlijk bos, goede resultaten levert. Het Voedselbos Ketelbroek levert rijke natuurwaarden, oogsten van bijzondere producten en een stijgend organisch stofgehalte. Via het delen van kennis en actieve ondersteuning laat Voedselbos Ketelbroek zien dat ook op agrarische bedrijven voedselbossen op grotere schaal te realiseren zijn. 

 

In 2021 is de prijs vanwege corona niet uitgereikt. Wel stelde Ekoland een Special over Innovatie samen met 15 jaar prijswinnaars. Lees die special hier. 

 

Winnaars van vorige jaren ontvingen flinke publiciteit, ketencontacten en veel complimenten van gemeente tot vaste klanten. Aanmelden kan tot en met 15 oktober 2021. 

 

De jury van de Ekoland Innovatieprijs bestaat uit Mirjam Hilgeman, Lex Kruit, Bart Fokkens, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman en Kees van Veluw. De jury zal een aantal bedrijven bezoeken en hiervan drie bedrijven nomineren voor de prijs.

 

De Ekoland Innovatieprijs wordt uitgereikt tijdens de Biobeurs 2022, die op 12 en 13 januari 2021 wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Het prijzengeld voor de Ekoland Innovatieprijs is ter beschikking gesteld door de Rabobank. De Rabobank ondersteunt hiermee innovatieve koplopers in de agrarische sector. Meld jezelf of je collega aan voor de Ekoland Innovatieprijs via www.ekoland.nl.

 


Standhouders

Jouw doelgroep online en offline bereiken? Doe mee aan de Biokennisweek en de Biobeurs. 

  

5 redenen om ook standhouder te worden


Webinars - Workshops

Heb jij interessante kennis over biologisch en wil je een groot (online) publiek bereiken met jouw bedrijf of onderzoek? Dien dan je voorstel in voor een webinar tijdens de Biokennisweek 2022! 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Doe mee met de Biokennisweek

Kennis opdoen, kennis maken en kennis delen!

Doe mee met de Biokennisweek

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

Biokennisweek 10 t/m 14 januari 2022


90 webinars, 350 exposanten, 10.000 bezoekers en daardoor hebben wij heel veel te vertellen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.