Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

26 January 2022

Precies twee weken geleden hebben we de Biokennisweek afgesloten in de studio's van de Brabanthallen Den Bosch. 

We kijken terug op een mooie en inspirerende week. Wat hebben we weer veel enthousiaste mensen mogen ontmoeten, verbinden en wat is er veel kennis gedeeld.

26 January 2022

Biokennisweek in de pers

Naast de prachtige Ekoland special werd er vanuit de media ruime belangstelling getoond. Een aantal artikelen vind je hieronder.

14 January 2022

Boerentroonrede 2022 - Biokennisweek 2022

Alweer voor het vierde jaar op rij werd tijdens de Biokennisweek, de Boerentroonrede uitgesproken. Dit jaar niet als opening, maar als afsluiting van het online programma.

 

13 January 2022

Huiberts Bloembollen wint Ekoland Innovatieprijs 2022

 

De Ekoland Innovatieprijs 2022 is tijdens de Biokennisweek uitgereikt aan Huiberts Bloembollen van John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensbrug
10 January 2022

Aantal consumenten dat meer wil betalen voor biologische producten stijgt na uitleg wat biologisch is, zo blijkt uit onderzoek


Consumenten hebben een hogere bereidheid om een meerprijs voor biologische producten te betalen, na uitleg over wat biologisch is, zo blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute, in opdracht van Bionext, brancheorganisatie van de biologische sector. De positieve houding ten opzichte van biologische producten steeg significant van 52% naar 75%. Het onderzoek toont daarnaast een duidelijk verband tussen ‘weten’ wat biologisch is en het daadwerkelijk kopen. Consumenten moeten de meerwaarde van biologisch begrijpen, om de meerprijs te betalen.

22 November 2021

Biokennisweek 2022 volledig online

Vanwege de onzekere situatie rondom corona heeft de organisatie besloten de Biobeurs en de veldbezoeken te laten vervallen en het online programma van de Biokennisweek uit te breiden. De online Biokennisweek vindt plaats van 10 tot en met 13 januari 2022. Tijdens deze week worden webinars via een online platform aangeboden. Met de online Biokennisweek verwacht de organisatie het succes van de 2021 editie ruim te kunnen overtreffen.

1 June 2021

Intentieverklaring Biobeurs 2022 in Brabanthallen ondertekend

In 2022 verhuist de Biobeurs naar de Brabanthallen in Den Bosch. Op 21 mei jongstleden werd de intentieverklaring getekend door Jan Groen van Bionext (links aan tafel) en Jeroen Dona van Libéma

De Biobeurs vindt plaats op woensdag en donderdag in de Biokennisweek van 10 t/m 14 januari 2022.  U bent er toch ook bij? Informeer naar de mogelijkheden via info@bio-beurs.nl.

7 May 2021

Meer aandacht en budget voor onderzoek en innovatie in de biologische sector

Bionext vraagt samen met Wageningen University & Research, Louis Bolk Instituut, Bio Academy, CLM en Delphy voor meer budget voor onderzoek en innovatie in de biologische sector.

12 February 2021

Biobeurs verhuist naar de Brabanthallen in Den Bosch

Vanaf 2022 wordt de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch georganiseerd.

4 February 2021

7 leuke feitjes over de BioKennisWeek

 

Dit jaar organiseerden Bionext en BioAcademy voor het eerst de BioKennisWeek, de online editie van de Biobeurs. Vijf dagen vol met inhoudelijke workshops, de nieuwste productinnovaties en de laatste ontwikkelingen uit de biologische sector. Nu het evenement voorbij is en iedereen is bijgekomen kunnen we terugblikken op een hele mooie week. In dit artikel de 7 belangrijkste cijfers van de BioKennisWeek die je moet weten:

25 January 2021

'Bioproduct van 2021': Sterk Rogge Bier van Gulpener

 

Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is gisteren uitgeroepen tot 'Bioproduct van 2021'. Rond 17:30 uur werd de winnaar van de Bioproductverkiezing bekendgemaakt. Op de tweede positie eindigde Oerbouillon en de derde plaats is voor Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

18 January 2021

Forse groei biologisch marktaandeel mogelijk

 

Het marktaandeel biologisch kan fors groeien door interventies in de supermarkt. Meer schapruimte, een gelijke prijs als regulier en communicatie op de winkelvloer stimuleren de verkoop, zo blijkt uit een pilot van Provincie Gelderland. Die laat zien dat consumenten wel degelijk meer biologisch  kopen, ook als het om een routineproduct als melk gaat. Stimulatie in de winkel kan dus bijdragen aan de groei van het huidige biologische marktaandeel van 3,2%. Brancheorganisatie Bionext hoopt op een landelijke pilot met interventies in de winkel. De resultaten van de pilot worden tijdens de online Biokennisweek die deze week plaatsvindt, door de Provincie Gelderland gepresenteerd. 

17 November 2020

Bionext lanceert unieke Online Biokennisweek

 

De Biokennisweek is een uniek online alternatief voor de Biobeurs 2021. De Biokennisweek vindt van 18 tot en met 22 januari 2021 plaats en heeft als doel om de biologische sector te verbreden, verdiepen en verbinden. De Biokennisweek maakt gebruik van een online platform waarbij bezoekers een zeer sterk inhoudelijk programma kunnen volgen met meer workshops, voordrachten en bijeenkomsten dan ooit tevoren. Deze week biedt dan ook voor iedereen wat wils, zowel voor deelnemers uit de biologische keten als voor geïnteresseerden buiten de keten. Het bereik van deze week zal dan naar verwachting ook groter zijn dan ooit. Daarnaast biedt het platform van de Biokennisweek de mogelijkheid voor bedrijven om hun product, dienst of bedrijf te presenteren en de juiste contacten te maken.

29 October 2020

BioKennisWeek compenseert CO2 uitstoot via biologische boeren

 

Vandaag ondertekenen Biobeurs-organisator Bionext en drie biologische boeren uit Overijssel hun overeenkomst. Ondanks dat de Biobeurs dit jaar in fysieke vorm niet door gaat, blijft het plan overeind om de uitstoot te compenseren via deze boeren, maar dan voor de online BioKennisWeek.

20 October 2020

Online BioKennisWeek vervangt Biobeurs 2021

 

De Biobeurs 2021 schakelt om naar een online event genaamd BioKennisWeek. Deze vindt van 18 tot en met 22 januari 2021 plaats. Dit kennisoverdracht platform zal de Biobeurs, die in dezelfde week gehouden zou worden, vervangen. De organisatie van de Biobeurs geeft te kennen dat ze het gezien de huidige omstandigheden op het gebied van corona, niet meer verantwoordelijk vindt de Biobeurs te organiseren. Met de BioKennisWeek biedt de organisatie in 2021 een online platform waarbij kennisoverdracht en online ontmoeting voorop staan. De fysieke Biobeurs schuift door naar 2022.

22 September 2020

Biobeurs lanceert BioKennisWeek

 

Bionext en de Bio Academy slaan de handen ineen voor de kennisoverdracht van de Biobeurs met het lanceren van een BioKennisWeek. Het doel van deze week is biologisch op de politieke agenda te krijgen. Daarnaast vindt kennisoverdracht naar de verschillende doelgroepen plaats. Naast fysieke workshops op de Biobeurs zullen er voorafgaand en na de beurs online workshops plaatsvinden. Een ander nieuw element dat wordt toegevoegd aan de BioKennisWeek zijn de regionale bio-erf bezoeken. Bij deze bezoeken zijn politici, gangbare boeren en omschakelaars van harte welkom om te komen scharrelen op een bio-erf. De BioKennisWeek vindt plaats van 18 tot en met 22 januari 2021

6 July 2020

Biobeurs 2021 klimaatpositief

 

De Biobeurs is dé plek voor innovatieve ondernemers met een positieve blik op de toekomst. De beurs wordt door én voor de biologische sector georganiseerd. Een sector met de opgave om ons voedselsysteem, van boer tot bord, te verduurzamen. Juist nu kunnen we laten zien dat het anders kan: de Biobeurs 2021 zonder impact op het klimaat organiseren! Daarmee zijn we één van de eerste beursorganisatoren ter wereld die deze volgende stap in duurzaamheid neemt.

1 May 2020

Biobeurs 2021-boekingen van start-vroegboekkorting tot en met 15 mei

 

Ketenorganisatie Bionext, medeorganisator van de Bio-beurs, ziet al jarenlang dat consumenten steeds vaker kiezen voor biologische voeding, schoonheidsproducten etc. Juist in tijden van crisis is er meer aandacht voor duurzame landbouw, zo is ook de verwachting voor deze coronacrisis. Daarbij is er ook nog steeds een stikstofvraagstuk en een klimaatprobleem. Biologische landbouw is een van de meest duurzame landbouwvormen, met een antwoord op al deze vraagstukken. Verwachting is dan ook dat er veel interesse zal zijn voor de Biobeurs 2021, welke gehouden wordt op 20 en 21 januari 2021 in Zwolle.

Boekingen geopend – vroegboekkorting tot en met 15 mei 2020
 

2 January 2020

De Biobeurs: voor horeca & catering


Op woensdag 22 en donderdag 23 januari vindt de 6e editie van de Bio-beurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Middels de beurs verbindt Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, alle schakels in de biologische keten, ook de horeca & catering. Lees hier het volledige persbericht.

16 December 2019

In gesprek met… Michaël Wilde, directeur Bionext

 

Michaël Wilde is sinds 1 november 2019 de nieuwe Bionext directeur. Lees hier het interview met Michaël over de Bio-beurs.

12 September 2019

Trendrapport 2018: zowel biologisch areaal áls omzet flink gegroeid


Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de online Biokennisweek. 

  

Online promotiemogelijkheden


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars staan online en kun je alvast in je agenda zetten op 10 -13 januari 2022. Klik snel door naar het programmaoverzicht.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.