“Wij kiezen voor biologisch omdat dat het beste is voor mens en milieu”

 

 

Jeroen van Deursen is chef-kok van Restaurant Koetshuis Rhederoord. Het Koetshuis is te vinden op het prachtige Landgoed Rhederoord. In het restaurant wordt gewerkt met bijzondere producten: zoveel mogelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen te bieden heeft.

 

Op die manier draagt het Koetshuis bij aan het creëren van een pesticidevrije wereld en aan het terugbrengen van de CO2-emissies die ontstaan door transport. Ook de menukaart veranderd 4 keer per jaar met de seizoenen mee. De stijl van Jeroen wordt gekenmerkt door puur en eerlijke gerechten die met veel passie en plezier klaar gemaakt worden. Waarbij kwaliteit, smaak en beleving worden gezien als belangrijke graadmeter.

 

Biologisch
Voor Jeroen is de keuze voor biologisch erg makkelijk: "De authenticiteit en kwaliteit van de producten spreken voor zich. Het keurmerk voor biologisch eten geeft ons de garantie dat er niet met ons voedsel gerommeld wordt. In het Koetshuis Rhederoord hebben we inmiddels ook het EKO horeca-certificaat mogen ontvangen."

 

Beleving + gastvrijheid = Gastblijheid!
"Beleving en gastvrijheid zijn zeer belangrijke pijlers in ons restaurant." vertelt Jeroen, "Beide zijn moeilijk vast te leggen. Gastvrijheid volgens ons uit zich in het ontvangen van onze gasten zoals wij hen thuis ook zouden ontvangen. Beleving volgens ons is een optelsom van positieve indrukken (eten, sfeer, kennis), welke men graag verder wil vertellen aan anderen. Wanneer aan beide criteria gedurende een bezoek wordt voldaan, krijg je er gastblijheid en ambassadeurs voor terug!"

 

Kennis door ervaring!
"Natuurlijk moeten we allemaal investeren in opleiding, kennis en vaardigheden. Om deze reden leiden we graag mensen op. Inmiddels hebben we binnen ons bedrijf een aantal mensen met zeer veel ervaring op het gebied van opleiden, productkennis, wijnkennis, sales en natuurlijk praktijk ervaring in zowel bereidingstechnieken en tafelbereidingen. Ook onderhouden we een nauwe band met opleidingen en scholen in de omgeving, omdat we geloven in de toekomst van nieuwe vakmensen."

 

Team & mensen maken bewustwording!
"Meer dan eens per avond krijgen we van onze gasten te horen dat we zo een gezellig team hebben staan, dat met veel plezier op de werkvloer staat. In de bediening maar ook in de keuken loopt alles zo soepel en rustig. Ook wordt de kennis natuurlijk regelmatig op de proef gesteld door onze gasten. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om samen een team te vormen zodat de koks zich bewust zijn van wat er aan de voorkant gebeurd, maar ook dat de bediening weet wat er in de keuken allemaal plaats vind. Daarom lopen de koks regelmatig in het restaurant en helpen de gastheren en -vrouwen in de keuken met de opmaak van de gerechten. Dit creëert samenhang en respect voor elkaars werk. Bijkomend voordeel is dat men voor elkaar wil werken!"

 

Landgoed Rhederoord
Restaurant Koetshuis Rhederoord is gelegen op Landgoed Rhederoord in de buurt van Arnhem. Het statige landhuis is gebouwd in 1746, als buitenverblijf voor Arnhemse notabelen. Omgeven door 12ha. eigen park, het Nationaal park de Veluwezoom en de uitlopers van de IJsselvallei, biedt het onze gasten een onvergetelijk verblijf.

 

Kijk ook op: www.restaurant-rhederoord.nl/koetshuis


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen.

Een initiatief van

In samenwerking met