Pagina 1 van 2  >  >>

27 June 2019
Registrations for the Bio-beurs 2020 coming in at a fast pace – Number of international pavilions on Bio-beurs increases – Increase in visitor numbers for the 2020 edition
13 July 2017

Robot DINO geeft live demonstraties tijdens Bio-beurs

De uitbreiding van de Bio-beurs met extra hal met daarin ook een echte bodem biedt de mogelijkheid voor life demonstraties van grondbewerking, gewasverzorging en zelfs oogsten.

1 July 2017

MechaTech, de nieuwe inspiratiebron op de Bio-beurs

Bio-beurs groeit en bloeit verder in 2018 met uitbouw en verdieping van bestaande thema’s. Een belangrijke ontwikkeling is de uitbouw van mechanisatie en techniek voor met name de biologische en gangbare telers met omschakelinteresse.

23 March 2017

Uitnodiging Bio-beurs Kick-off event 11 april 2017

Het maximale uit uw beursstand halen? Hoe passanten bezoekers worden. En bezoekers klanten.

20 January 2017

Bio-beurs trekt bijna 10.000 bezoekers

De Bio-beurs in Zwolle, dé vakbeurs voor biologisch, heeft woensdag 18 en donderdag 19 januari in totaal bijna 10.000 bezoekers en deelnemers getrokken. Dat was ruim 8 % meer dan vorig jaar.

19 January 2017

Winnaar van de verkiezing ‘Favoriet Bioproduct 2017’ is geworden: Biobite

Maar liefst 21 biologische producten hebben zich gemeld als kandidaat voor de titel ‘Favoriet Bioproduct 2017’. Bezoekers van de Bio-beurs bepaalden welk product de prijs wint. Dit werd op donderdag 19 januari, om 16.00 uur bekend gemaakt. De Verkiezing van het Favoriete Bioproduct is een initiatief van Bionext en BioNederland.

18 January 2017

Beste biologische winkels van Nederland bekendgemaakt op de Bio-beurs

Natuurwinkel Amersfoort is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2017, categorie Grote winkel. Ekoplaza uit Schoorl kreeg die titel in de categorie middelgrote winkel. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich voor het tweede jaar op rijd de Beste Biologische Boerderijwinkel 2017 noemen. De prijs voor beste webwinkel werd gewonnen door de Hofwebwinkel. De prijzen werden uit gereikt op woensdagavond 18 januari op de Bio-beurs in Zwolle.
De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

18 January 2017

Succesvolle aftrap Bio-beurs 2017 met bomvolle beursvloer en veel jeugd

Vandaag was een geslaagde  aftrap van de Bio-beurs, dé vakbeurs van en voor de biologische sector. Biologisch groeit als kool en dat is te merken: de beurs is zeer goed bezocht. Ook op 19 januari kunnen professionals weer terecht voor inspiratie op de Bio-beurs. Deze vindt plaats in de Ijsselhallen in Zwolle en wordt georganiseerd door Bionext en Libéma.

24 November 2016

NIEUW: Speakers Corner op de beursvloer

De komende Bio-beurs organiseert Bionext voor de eerste keer een Speakers Corner. Op het kennisplein is een ruimte ingericht waar mensen korte lezingen kunnen geven aan ongeveer 20 scholieren, studenten en/of geïnteresseerden.

17 March 2016

Schrijf nu in tegen vroegboekkorting èn behoud uw vaste plek!

Afgelopen januari vond de Bio-beurs plaats. Uit de vele reacties die wij mochten ontvangen, was het wederom een zeer geslaagde editie!

Bent u er volgend jaar (weer) bij? 
In 2017 zal het decor opnieuw de IJsselhallen in Zwolle zijn en wel op 18 en 19 januari.

22 January 2016

Arnica Massageolie van Weleda favoriet bioproduct 2016

 

De Arnica massage olie van Weleda is door het publiek uitgeroep tot favoriet bioproduct 2016. De massageolie was veruit favoriet: 61 procent van alle stemmen ging naar Weleda

22 January 2016

Beste biologische winkels van Nederland bekendgemaakt op de Bio-beurs

 

De Gimsel Rotterdam is verkozen tot Beste Biologische Winkel 2016, categorie Grote winkel. Ecoshop Helder uit Lemmer kreeg die titel in de categorie middelgrote winkel. Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte mag zich de Beste Biologische Boerderijwinkel 2016 noemen. 

16 January 2016

Biologische kooktrends op het foodplein

 

Op de Bio-beurs zijn twee grote keukens aanwezig waar masterkoks kookdemonstraties geven. Van kop tot kont-koken, echt eten uit echte grond, veganistisch koken of koken met vooral lokale, biologische ingrediënten: op de Bio-beurs komt het allemaal aan de orde. Ook kunnen bezoekers kennis maken met diverse groothandels, gespecialiseerd in het leveren van biologische producten aan restaurants.

13 January 2016

Slow Food pakt uit op Bio-beurs

Slow Food, de internationale beweging die consumenten en producenten verenigt in de strijd voor het behoud van voedseldiversiteit, is prominent aanwezig op de Bio-beurs 2016.

12 January 2016

Workshop: ‘Omslag naar duurzaam voedsel kan zoals bij loodvrije benzine’

 

Op de Bio-beurs vindt op 21 januari tussen 12.30 en 14.00 uur de workshop 'Omslag naar duurzaam kan zoals bij loodvrije benzine' in de Hanzezaal plaats.

11 January 2016

Workshop Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren

Vanuit biologisch oogpunt is het van belang om zo min mogelijk additieven te gebruiken. Een ervan is nitriet, een additief die gebruikt wordt om vleeswaren voedselveilig te kunnen bewaren. Uit onderzoek blijkt dat de toevoeging van nitriet veel lager kan zijn dan het wettelijk toegestane maximum. Tijdens de workshop ‘Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren’ op woensdag 20 januari om 14.00 uur in Meerhal A wordt de laatste stand van zaken gepresenteerd door de experts Maurits Steverink (True Food Projects), Janneke Pijnenburg (Ben de Spiceman) en Theo Verkleij (TNO).

 

10 January 2016

Nieuwe Vereniging van Biologische Tuinders presenteert zich op de Bio-beurs

 

De nieuwe vereniging 'BioTuinders' is voor biologisch gecertificeerde tuinderijen en voor tuinderijen die dat nu nog niet zijn maar wel die ambitie hebben.

9 January 2016

Ontmoet kleine ondernemers op het ondernemersplein

 

De Bio-Beurs biedt ruimte aan grote en kleine bedrijven. Speciaal voor die laatste groep is het ondernemersplein ingericht. Vooral startende ondernemers maken gebruik van deze kans om zichzelf te presenteren aan de hele biologische sector.

8 January 2016

Workshop 'De boer of teler als visitekaartje voor biologisch'

 

De boer wordt door consumenten gezien als de meest betrouwbare bron van informatie als het over biologisch gaat. Maar hoe vertel je als boer het verhaal over ons eten?

5 January 2016

Ook voor akkerbouwers die willen omschakelen naar biologisch is de Bio-beurs interessant. 

 

Op beide dagen zijn er omschakelworkshops, met informatie over de biologische akkerbouw en vollegrondsgroente. Boeren die de Bio-Beurs bezoeken, maken daarnaast kans op een gratis adviesgesprek met een omschakeladviseur.

4 January 2016

Workshop 'Zo promoot je biologisch!

 

De aandacht voor biologisch groeit, zowel bij consumenten als bij producenten. Als biologisch producent wil je natuurlijk je (potentiële) klanten zo goed mogelijk bereiken. Hoe doe je dat nu het beste? 

4 January 2016

Biologische imkers in Nederland, de eerste ervaringen van een nieuwe bedrijfstak

 

Biologische imkers in Nederland, de eerste ervaringen van een nieuwe bedrijfstak

De Bio-beurs, die plaatsvindt op 20 en 21 januari 2016 in Zwolle, heeft als thema ‘Groen Groeit’. Deze groei is niet alleen te zien aan het stijgende vraag naar biologische producten, maar sinds begin dit jaar is er zelfs een hele nieuwe bedrijfstak bijgekomen: biologisch bijenhouden. Tijdens de Bio-beurs deelt een groep pioniers hun eerste ervaringen over het omschakelproces en het biologisch houden van bijen.

29 December 2015

Extra aandacht voor melkveehouders die willen omschakelen naar biologisch

Deze editie is er extra veel aandacht voor melkveehouders die willen starten met biologisch. Op beide dagen is er een omschakelworkshop, met informatie over de biologische melkveehouderij. Boeren die de Bio-Beurs bezoeken, maken daarnaast kans op een gratis adviesgesprek met een omschakeladviseur.

17 December 2015

Meld je aan voor de workshop Dragon’s Den

en maak kans op geld voor jouw boereninnovatie

 

Innoverende boeren in de landbouw vinden niet makkelijk geld. Banken houden hun hand op de kredietknip omdat goede ideeën risicovol zijn. Ben jij één van die boeren? Op de beurs kun jij je idee pitchen voor 5 doorgewinterde juryleden die weten hoe ze risicovolle marktkansen moet beoordelen. Te winnen is een introductie bij kapitaalverschaffers. Daar kom je immers niet zo makkelijk binnen.

1 December 2015

 

Informatiebijeenkomst - Standhoudersborrel

Op 17 november as. organiseren wij een informatiebijeenkomst voor alle standhouders van de Bio-beurs. Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij u het programma van de beurs van 2016 presenteren, tips en tricks geven over uw beursdeelname, een moment creëren voor inspiratie en dialoog en een gelegenheid voor uw vragen aan de Bio- beurs team en de beurscommissie.  Het is ook een uitgelezen mogelijkheid om met andere standhouders in contact te komen.  U kunt vrijblijvend binnenlopen. Wij stellen het wel op prijs als u zich opgeeft.


Exposanten & bedrijven

Er zijn meer dan 350 bedrijven vertegenwoordigd op de Bio-beurs, waaronder flink wat nieuwe bedrijven.

Bekijk de exposanten


Proeven & Beleven

Bezoek het Foodplein waar culinaire experts een verrassend programma neerzetten met unieke masterclasses.

 

Bekijk het programma


Workshops & lezingen

75 workshops, verspreid over de 2 dagen, met speciale aandacht voor startende ondernemers en omschakelaars.


Bekijk het programma


Themapleinen

Laat je inspireren door de themapleinen. Hier vind je proeverijen, streekproducten, innovaties en nog veel meer!


Bekijk de themapleinen


Biostories

Lees de verhalen van onze biohelden en ontdek waarom zij uiteindelijk kozen voor biologisch ondernemen.


Bekijk de biostories


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Over 10,000 visitors in two days

Organized by

In cooperation with