34. VOER - vaart maken met de voedseltransitie

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, biokoeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen (www.deschaalvankampen.nl) en Youetta Visser (www.yfactor.nl) gingen op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Waar stokt het? Wat werkt wel? Welke rol kunnen overheden, banken, ondernemers, consumenten of onderwijsinstellingen spelen? Voor hun zojuist verschenen boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie interviewden zij 25 wetenschappers, ondernemers, boeren, koks, beleidsmakers en onderwijsmensen. In deze inspirerende workshop vertellen wij je graag meer over onze bevindingen en denken we samen met jou verder na over versnelling!  

Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider, presentator en cabaretier. 

 

Sprekers
Youetta Visser - de Y-factor
Sandra van Kampen - De Schaal van Kampen
Datum
wo 17 januari

Thema
overig
Tijd
19.00 - 20.00

Locatie
Workshopruimte D
Zet in agenda!




Terug naar programma

Van boer tot bord!

iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Een initiatief van

In samenwerking met