23. Rauwmelkse producten: gezond of gevaarlijk?

Het inzicht rondom rauwe melk en gefermenteerde melkproducten verandert. De negatieve effecten van verhitting worden steeds inzichtelijker. Rauwe melk is in verband gebracht met de preventie van astma en allergieën. Consumentenonderzoek in NL laat zien dat gefermenteerde rauwmelkse producten ook curatief van belang zijn in een ouder wordende bevolking. Laboratoriumonderzoek naar veranderingen in de melkmatrix en in muizen ondersteunen deze bevindingen. Wereldwijd wordt er ook veilige rauwe melk geproduceerd, die bedoeld is voor directe consumptie.
Sprekers
Ton Baars - Universiteit Utrecht
Betty van Esch - Universiteit Utrecht
Andre en Tonnie Mulder - Raw Milk Company
Datum
wo 23 januari

Thema
innovatie gezonde leefstijl
Tijd
14.00 - 15.00

Locatie
Workshopruimte C
Zet in agenda!




Terug naar programma

Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met