61. Biologisch bier, graan, mout en hop

Bierbrouwer Freek Ruis (witteklavervier.nl) heeft een kleinschalige biologische mouterij opgezet, waarmee nu voor het eerst (sinds meer dan 100 jaar tenminste) de missing link tussen lokaal geteelde granen en het bier brouwen wordt ingevuld. De mouterij en brouwerij zijn onderdeel van Graanrepubliek.nl in Bad Nieuweschans, Groningen. Op het nabij gelegen proefbedrijf Ebelsheerd worden nieuwe en oude rassen en soorten getest op geschiktheid voor de brouwerij en andere verwerkingen, zoals de bakkerij en pastamakerij. In dezelfde regio produceert Fokko Prins zeven verschillende variëteiten biologische hop. De teelt is nu een kleine hectare en wordt de komende jaren verder uitgebreid. Daarmee gaat de (biologische) bierbrouwerij een nieuwe fase in: echte lokale kwaliteitsbieren maken met hoogwaardige ingrediënten uit de regio.
Sprekers
Peter Brul - Coördinator Graanrepubliek, kwartiermaker biologische landbouw Groningen
Freek Ruis - Mouterij Kiemkracht, brouwerij Witte Klavervier
Fokko Prins - Hopteler
Datum
do 24 januari

Thema
nieuw in bio innovatie
Tijd
14.15 - 15.15

Locatie
Workshopruimte C
Zet in agenda!




Terug naar programma

Boek een stand op de Bio-beurs

Bekijk de mogelijkheden

Een initiatief van

In samenwerking met