Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

3. What can we learn from booming organic retail in France?

That is the main question of the workshop about specialized organic retail. Eva Lacarce from the secor umbrella Agence Bio presents the recent developments in the French organic market. In five years the organic sales almost doubled. And what is even more remarkable: the sales in the organic shops doubled in this period van 1,5 to 3 billion Euro’s. Is it the French policy, is it the French consumer, is it the professionalism of the French organic shops? What is their secret?

 

ECOZEPT, a German-French consulting and research agency that develops solutions for sustainable agriculture and food systems, did a recent study towards developments in the European specialized organic retail. Denise Gider, ECOZEPT project manager in the domain of circular economy and consulting in strategic and operational marketing, will present “the challenges and success factors of the specialized organic retail in difficult times”.

 

Dick Veerman, initiator and moderator of Foodlog.nl and well known independent sharp mind on nutrition, food politics foodmarketing, will give his view on the success of the French organic retail and the differences and similarities with the Dutch organic market. Dick lives partially in France.


After the presentations three specialists of the Dutch organic retail sector takes place in the panel: Roosmarijn Saat (Gimsel Rotterdam), Merle Koomans van den Dries (Odin) and Geert-Jan Smits (Ekoplaza). In the panel discussion with the audience we are debating successful strategies that can be taken up to boost the Dutch organic retail.

Sprekers
Dick Veerman - Foodlog
Eva Lacarce - AgenceBio
Denise Gider - Ecozept
Merle Koomans van den Dries - Odin
Roosmarijn Saat - Gimsel Rotterdam
Geert-Jan Smits - Ekoplaza
Gespreksleider
Bavo van den Idsert - Bionext
Met name interessant voor
handelaren & verwerkers
winkeliers
Datum
Thu 23 January

Thema
nieuw jong bio kringloop vierkantsverwaarding
Tijd
14.15 - 15.30

Locatie
Suyderseezaal
Zet in agenda!




Terug naar programma

Exposanten & bedrijven

Er zijn meer dan 350 bedrijven vertegenwoordigd op de Bio-beurs, waaronder flink wat nieuwe bedrijven.

Bekijk de exposanten

 


Foodplein

Proef en beleef het op't Foodplein waar culinaire experts een verrassend programma neerzetten met unieke masterclasses.

 

Bekijk het programma

 


Workshops & lezingen

Elk jaar zijn er allerlei inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Hier kunt u uw kennis vergroten en verdiepen.

 

Bekijk het programma

 


Suggesties?

Elk jaar zijn er maar liefst 80 inhoudelijke workshops op de Bio-beurs. Heeft u suggesties?

 

workshops@bio-beurs.nl

 


Themapleinen

Hier vind je de nieuwste landbouwmachines, exposanten met de laatste productinnovaties uit de food, beauty, wellness en healthbranche.


Ontdek de themapleinen


Bereikbaarheid

Praktische informatie over de locatie van de Bio-beurs en route naar de IJsselhallen in Zwolle met ov en auto.


Lees meer


Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 60 workshops en culinaire demonstraties

Inspireren, delen en ontmoeten!

Een initiatief van

In samenwerking met