Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Oct 29, 2020

BioKennisWeek compenseert CO2 uitstoot via biologische boeren


Vandaag ondertekenen Biobeurs-organisator Bionext en drie biologische boeren uit Overijssel hun overeenkomst. Ondanks dat de Biobeurs dit jaar in fysieke vorm niet door gaat, blijft het plan overeind om de uitstoot te compenseren via deze boeren, maar dan voor de online BioKennisWeek.

 

De Biobeurs had al gesprekken lopen met drie biologische boeren uit Overijssel om de CO2 van de vakbeurs te compenseren via koolstofvastlegging in de bodem. Toen het besluit kwam dat de Biobeurs in haar fysieke vorm in de IJsselhallen niet door gaat vanwege Corona, was snel duidelijk dat de samenwerking blijft staan.

 

Paulien Hoftijzer, beursorganisator: “De officiële contracten tekenen we vandaag, maar de boeren waren natuurlijk al wel voor ons aan de slag gegaan. Juist in deze tijd moet je op elkaar kunnen rekenen. En klimaat is en blijft een belangrijk thema voor ons. Dus ook al gaat de Biobeurs nu niet door in de IJsselhallen, deze samenwerking blijft staan, onder dezelfde voorwaarden.” Paulien met een knipoog: “We hadden al het plan om de beurs ‘klimaatpositief’ te organiseren, waarbij we meer compenseren dan de uitstoot. Nu we digitaal gaan en dus veel minder uitstoten, compenseren we de uitstoot wel 500 keer. Het gaat nu over bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik van de deelnemers aan de digitale workshops, in plaats van het dagen lang warm stoken van een enorme hal.”

 

Biologische varkenshouder Jeroen Neimeijer slaat CO2 op in de bodem voor de Biobeurs en is blij dat de ondertekening van het contract gewoon doorgaat: “Werken aan bodemkoolstof is een lange termijnproces wat behoorlijke aanpassingen vraagt in de bedrijfsvoering. Wanneer wij daarvoor beloond worden, is het essentieel dat we daar wel op kunnen vertrouwen. Je draait de maatregelen uiteraard niet zo maar terug. Dat wil ik ook helemaal niet, want de maatregelen hebben naast CO2 vastlegging ook grote voordelen voor bodemvruchtbaarheid en de waterhuishouding. Maar het moet financieel wel uit kunnen om die maatregelen te nemen.”

 

BioKennisWeek

In plaats van De Biobeurs in de IJsselhallen, organiseert Bionext dit jaar een online event genaamd BioKennisWeek. Deze vindt van 18 tot en met 22 januari 2021 plaats. In deze online week staat kennisdelen, ontmoeten en verbinden centraal. In het programma zit ook een workshop van de drie Overijsselse bioboeren, waarin zij vertellen over de maatregelen die ze nemen om CO2 te compenseren.

 

Workshop geven tijdens de BioKennisWeek?

De BioKennisWeek nodigt ook u van harte uit om úw bijdrage te leveren. U kunt uw kennis delen door een voorstel in te dienen voor het geven van een workshop. Dit kan online via de Biobeurs website www.bio-beurs.nl. Dit kan tot en met 30 oktober 2020.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Standhouders

Jouw doelgroep online en offline bereiken? Doe mee aan de Biokennisweek en de Biobeurs. 

  

5 redenen om ook standhouder te worden


Webinars - Workshops

Heb jij interessante kennis over biologisch en wil je een groot (online) publiek bereiken met jouw bedrijf of onderzoek? Dien dan je voorstel in voor een webinar tijdens de Biokennisweek 2022! 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

Biokennisweek 10 t/m 14 januari 2022


90 webinars, 350 exposanten, 10.000 bezoekers en daardoor hebben wij heel veel te vertellen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.