Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Jan 25, 2021

'Bioproduct van 2021': Sterk Rogge Bier van Gulpener


Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is gisteren uitgeroepen tot 'Bioproduct van 2021'. Rond 17:30 uur werd de winnaar van de Bioproductverkiezing bekendgemaakt. Op de tweede positie eindigde Oerbouillon en de derde plaats is voor Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

 

De jury, bestaande uit Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde, was eensgezind over de uitslag. De vragen die de juryleden na de pitches aan de ondernemers stelden, zorgen voor nog meer verduidelijking. Anneke Ammerlaan vertelde bij de bekendmaking van de winnaar dat de jury met name veel waardering heeft voor het verhaal achter het product Sterk Rogge Bier. "Het is een verhaal dat helemaal rond is." Het draait volgens hen om biologisch, duurzaamheid en smaak. En Gulpener vervult hierin op diverse punten een voorlopersrol. "Met deze ontwikkeling zet Gulpener iets heel nieuws in beweging."

 

Links de finalisten, rechts Anneke Ammerlaan, op het moment dat Jan-Paul Rutten hoort dat Gulpener gewonnen heeft.

 

 

 

Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageerde meteen via de live verbinding met de studio (zie foto hierboven): "Ik heb mijn biertje al ingeschonken. Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step", vertelde hij over de collab die Gulpener voor dit bier aangegaan is met partner en bio-teler Felix Huntjens.

 

De tweede prijs van de jury én de publieksprijs ging dus naar Oerbouillon. Christel van der Meer omschreef de Oerbouillon in haar pitch als 'lekker, krachtig, handzaam en voor iedereen reuzegezond. "Dat is voor mij de toekomst, dat we de gezondheid in eigen hand nemen. Met oerbouillon heb je een echte krachtpatser in huis." Ze gaf aan dat de kipvariant er binnenkort aan komt. En ze werkt aan een plantaardige versie. De juryvoorzitter vertelde dat ze bij Oerbouillon waarderen dat het echt iets is dat uit een persoonlijke passie voortkomt. "We hebben enorm veel respect voor het product en de manier waarop het vermarkt wordt. En we denken dat het een nog grotere groep bio-klanten zal gaan bereiken met een vegetarische variant."

 

Meer dan 5000 mensen hebben op hun favoriete product in de Bioproductverkiezing gestemd. Er waren in totaal 31 genomineerden, waarop consumenten vanaf maandag 21 december een maand lang konden stemmen. De top 5 die hieruit kwam, kreeg gisteren de kans om een pitch van 3 minuten te geven (tijdens de 'workshop). Vervolgens was het aan de vakjury om de top 3 te bepalen en één product uit te roepen tot 'Bioproduct van 2021'. De uitslag werd bekendgemaakt na afloop van de Biokwis 'to bio or not to bio', die overigens werd gewonnen door Jan de Koeijer, op de voet gevolgd door Miriam van Bree en Jan Timmerman.

 

De top 5 bestond uit de volgende producten:

 

Voor meer informatie: www.bioproductvanhetjaar.nl

Tekst en foto's: Lenneke Pors-Schot (Biojournaal)

Terug naar nieuwsoverzicht

Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de online Biokennisweek. 

  

Online promotiemogelijkheden


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars staan online en kun je alvast in je agenda zetten op 10 -13 januari 2022. Klik snel door naar het programmaoverzicht.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Van boer tot bord!

Iedereen uit de biologische sector is aanwezig

Van boer tot bord!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.