Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Feb 4, 2021

7 leuke feitjes over de BioKennisWeek


Dit jaar organiseerden Bionext en BioAcademy voor het eerst de BioKennisWeek, de online editie van de Biobeurs. Vijf dagen vol met inhoudelijke workshops, de nieuwste productinnovaties en de laatste ontwikkelingen uit de biologische sector. Nu het evenement voorbij is en iedereen is bijgekomen kunnen we terugblikken op een hele mooie week. In dit artikel de 7 belangrijkste cijfers van de BioKennisWeek die je moet weten:

 

1. Er waren 2500 bezoekers op de BioKennisWeek

Een groot deel van deze bezoekers heeft vrij kort voor de beurs een kaartje besteld. Ook zijn er tijdens de BioKennisWeek nog kaartjes gekocht. Met de promotietickets erbij komt dit op een aantal van 2500 bezoekers.

 

2. Onze communicatie heeft 6 miljoen mensen bereikt

De BioKennisWeek is online flink aanwezig geweest, social media was een groot succes. Op social media is er veel aandacht geweest voor de BioKennisWeek, dit is deels te danken aan de deelnemende bedrijven en bezoekers die onze berichten in hun netwerk hebben gedeeld. Naast social media verscheen de BioKennisWeek ook in de nieuwsbrieven en op de sites van verschillende organisaties uit de agrarische sector. Deze 6 miljoen is een mooie groei in vergelijking met vorig jaar, waar onze communicatie 5.3 miljoen mensen heeft bereikt.

 

3. In totaal hebben 11.314 bezoekers meegedaan aan workshops

Tijdens de BioKennisWeek waren er 99 workshops te volgen met een grote variëteit aan onderwerpen. Door al deze deelnemersaantallen op te tellen komen we op dit mooie getal.. Gemiddeld waren er per workshop 114 deelnemers.

 

4. Bezoekers waren gemiddeld 3:12 uur online

Deze tijd werd voornamelijk doorgebracht in de verschillende workshops en de lobby. Als we alle bezoekers samen bekijken is er meer dan 179 dagen doorgebracht in workshops. Dat is meer dan een half jaar! Ook leuk om te weten: per bezoeker zijn er gemiddeld 6 workshops gevolgd.

 

5. We hebben 58,7 ton CO2 bespaard door online te gaan

Het centrale thema van de BioKennisWeek was natuurlijk ‘Klimaat’. Daar hebben we samen zeker aan bijgedragen. Door online te gaan hebben we een flinke hoeveelheid CO2 bespaard, dit getal staat gelijk aan 73 bomen. Daarnaast is de uitstoot van de BioKennisWeek ruimschoots gecompenseerd door de samenwerking met lokale bioboeren. Deze bioboeren compenseerden de BioKennisWeek via koolstofvastlegging in de bodem. Zo was de Biokennisweek klimaatpositief!

 

6. In totaal hebben we 259.969 km niet gereden

Aangezien de bezoekers en deelnemende organisaties niet hoefden te reizen om mee te doen aan de beurs zijn er flink wat kilometers niet gereisd. De bespaarde kilometers komen overeen met meer dan 6 rondjes om de aarde.

 

7. Na de BioKennisWeek zijn de workshops al 4.000 keer teruggekeken

De workshops blijven een succes, ook na de BioKennisWeek. Heb jij de BioKennisWeek moeten missen, maar wil jij toch een of meer van de 99 workshops volgen? Dan kun je een terugkijkticket kopen via https://www.bio-beurs.nl/bezoekers/tickets

 

De eerste editie van de online BioKennisWeek was een groot succes! Wij hebben er ontzettend van genoten. Inmiddels zijn we al weer hard aan de slag voor komende januari, hopelijk zien we jullie op de Biobeurs 2022!

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Standhouders

Jouw doelgroep online en offline bereiken? Doe mee aan de Biokennisweek en de Biobeurs. 

  

5 redenen om ook standhouder te worden


Webinars - Workshops

Heb jij interessante kennis over biologisch en wil je een groot (online) publiek bereiken met jouw bedrijf of onderzoek? Dien dan je voorstel in voor een webinar tijdens de Biokennisweek 2022! 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Biokennisweek: kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

Biokennisweek 10 t/m 14 januari 2022


90 webinars, 350 exposanten, 10.000 bezoekers en daardoor hebben wij heel veel te vertellen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.