Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

May 7, 2021

Meer aandacht en budget voor onderzoek en innovatie in de biologische sector


B

io

next vraagt samen met Wageningen University & Research, Louis Bolk Instituut, Bio Academy, CLM en Delphy voor meer budget voor onderzoek en innovatie in de biologische sector.

Eind maart presenteerde de Europese Commissie haar Organic Action Plan 2021 - 2027. Dit plan is een uitwerking van de ‘Farm to Fork’ strategie waarin de EU de ferme ambitie uitspreekt om de biologische landbouw in Europa te laten groeien naar gemiddeld 25% biologisch areaal. Het Organic Action Plan biedt een concreet plan voor de lidstaten en maakt duidelijk hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de ambities van de EU.

Een van de belangrijkste onderdelen van dit Action Plan is gericht op meer kennisontwikkeling en kennisverspreiding op het gebied van biologische landbouw en voeding. Zo wil de Europese Commissie het aandeel van onderzoek en innovatie (O&I) vergroten en ten minste 30% van de totale Europese begroting voor onderzoeks- en innovatieacties (t.b.v. landbouw, bosbouw en plattelandsgebieden) specifiek inzetten voor de biologische sector.

Een dergelijke voorzet van de Europese Commissie kan alleen effect hebben als de handschoen door de nationale overheden wordt opgepakt. Nationale programma’s voor onderzoek voor de biologische sector kunnen alleen verbonden worden als die er zijn. En deelname in veel van de Europese programma’s die de Europese Commissie aanbiedt is op basis van nationale cofinanciering. Daarnaast, om ontwikkelde kennis op vele erven te laten landen, is het essentieel dat kennisontwikkeling en kennisverspreiding hand in hand gaan.

In een speciaal manifest opgesteld door 6 verschillende partijen pleiten de ondertekenaars voor negen concrete acties voor Nederland:

Lees hier het manifest.

Ondertekenaars

- Ilse Geijzendorffer, Directeur Bestuurder - Louis Bolk Instituut

- Rogier P.O. Schulte, Professor of Farming Systems Ecology - Wageningen University & Research

- Wijnand Sukkel, Senior Onderzoeker AgroEcologie - Wageningen University & Research

- Edith Lammerts van Bueren, Voorzitter - Bio Academy

- Jacco van der Wekken, Directeur - Delphy

- Edo Dijkman, Directeur - CLM

- Michaël Wilde, Directeur - Bionext

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de online Biokennisweek. 

  

Online promotiemogelijkheden


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars staan online en kun je alvast in je agenda zetten op 10 -13 januari 2022. Klik snel door naar het programmaoverzicht.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Succesvol met biologisch op de kaart!

Ontdek hoe andere bedrijven het doen

Succesvol met  biologisch op de kaart!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.