Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

82. De toekomst heeft een bodem vol leven

Het bodemleven groeit naar een gangbaar begrip. Dat is goed nieuws, maar hoe ziet het eruit en wat doet het precies? In deze workshop kijken we naar de samenwerking tussen plant en bodemleven, en gaan we in op het belang van hun functies. We wisselen uit over de enorme potentie die er ligt in een bodem vol leven en de uitdagingen die we onderweg daarnaartoe tegenkomen.
Stichting In Goede Aarde is opgericht om de potentie van bodemleven te laten zien, en daarmee agro-ecologie of Regeneratieve Landbouw neer te zetten als alternatief op conventionele landbouw op kleine en grote schaal. We maken zuurstofrijke compost in de Achterhoek en gebruiken de microscoop om een direct beeld te krijgen van de aanwezigheid/afwezigheid van het bodemleven in landbouwbouwbodems en compost.

 

Komend seizoen starten we een pilot bij 6 boeren in de omgeving van Doetinchem om deze methode (o.a. Elaine Ingham) te toetsen aan de conventionele vorm van landbouw. We onderzoeken hoe je toewerkt naar een regeneratief systeem in een draaiend (gangbaar of bio) bedrijf, en geven workshops aan vakkrachten en nieuwsgierige burgers over het bodemleven.

www.ingoedeaarde.org

 
Sprekers
Ties Temmink - Stichting In Goede Aarde
Jonathan Loogman - Stichting In Goede Aarde


Terug naar programma


Datum
Mon 10 January

Thema
klimaat2022 weerstand
Tijd
12.30 - 13.00

Locatie
online
Zet in agenda!Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de Biokennisweek 2023. Neem contact op met Paulien via hoftijzer@bionext.nl. 


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek 2023. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars komen binnenkort online. zet de datum van de Biokennisweek alvast in je agenda: 16 -17 januari 2023.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Meer dan 90 workshops en diverse manieren om uw klanten te ontmoeten

Kennis opdoen, kennis maken, kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.