Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

122. Uitdagingen en oplossingen: financiering van een eerlijk voedselsysteem

Voedsel verbouwen met oog voor de natuur. Met aandacht voor de bodem, dierenwelzijn en biodiversiteit. Dát is de essentie van biologische landbouw. Het resultaat: mooie producten waarin je de liefde voor de natuur proeft. Triodos Bank streeft naar een sociaal en ecologisch robuust voedsel- en landbouwsysteem, gestoeld op de vier principes van de International Federation of Organic Agriculture Movements, (IFOAM): gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg. Welke uitdagingen zien we en welke keuzes maken we om deze uitdagingen het hoofd te bieden?

Tijdens deze interactieve sessie gaan we hier dieper op in. Aan de hand van een aantal dillema’s en uitdagingen gaat Paul Kortekaas, manager van het team landbouw van Triodos Bank, onder leiding van Marjolein Keuning in gesprek met Roel van Buuren van Boerderij Landlust. Kijkers kunnen reageren op stellingen en vragen voorleggen via de chat. Doel van deze sessie: gezamenlijk tot nieuwe inzichten komen.

 

Over Triodos Bank
Triodos Bank zet zich al meer dan 40 jaar in voor een voedselketen waarin milieu en klimaat zo min mogelijk worden belast en boeren een eerlijke prijs krijgen. Dit doet Triodos Bank door biologische en biologisch-dynamische grondgebonden melkveehouders, akkerbouwers en andere bedrijven in de sector, zoals zorgboerderijen, te financieren en gangbare agrariërs te inspireren om over te stappen. https://www.triodos.nl/biologische-landbouw

 

Over Boerderij Landlust
Boerderij Landlust speelt in op de veranderende vraag naar voedsel, meer transparantie en meer pure en lokale producten. Ze benutten hun grond voor de productie van natuurlijke melk met een goede prijs. https://www.boerderij-landlust.nl/

Sprekers
Paul Kortekaas - Triodos Bank
Roel van Buuren - Boerderij Landlust
Gespreksleider
Marjolein Keuning


Terug naar programma


Datum
Thu 13 January

Thema
markt nieuwe boeren
Tijd
13.30 - 14.30

Locatie
online
Zet in agenda!Partners Biokennisweek

Jouw doelgroep online bereiken? Doe mee aan de online Biokennisweek. 

  

Online promotiemogelijkheden


Webinars

We hebben een prachtig webinarprogramma tijdens de Biokennisweek. Maar liefst 115 interessante workshops over uiteenlopende onderwerpen van technologie tot aan wetgeving. Alle webinars staan online en kun je alvast in je agenda zetten op 10 -13 januari 2022. Klik snel door naar het programmaoverzicht.

 

 

 

 

 


Blijven leren?

De BioAcademy biedt het grootste biologische kennisaanbod op één site. Delen, samenwerken, verbinden!

 

www.bioacademy.nl

 


Doe mee met de Biokennisweek

Kennis opdoen, kennis maken en kennis delen!

Volg ons!

Een initiatief van

In samenwerking met

 
X

BiokennisweekWil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Biokennisweek?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.