Kom proeven op het Foodplein van de Bio-beurs!

 

Welkom op het Foodplein, het kloppend hart van de Bio-beurs, waar iedere bezoeker vroeg of laat te vinden is. Twee dagen lang kun je hier genieten van live cooking met topproducten, van biologische kwaliteit. 

 

Op het Foodplein is van alles te beleven en heel veel biologisch lekkers te proeven. Gun jezelf een (gratis!) masterclass – of twee – met smaak. Kom leren, ontdekken en proeven. Ontmoet diverse groothandels die zijn gespecialiseerd in biologische producten voor horeca en restaurants. Laat je inspireren en verleiden: op het Foodplein is altijd iets te beleven.

 

Over het Foodplein

De koks op het Foodplein koken op geavanceerde keukenapparatuur van Bakker Vakkeuken, specialist in keuken- en koeltechniek voor de professionele keuken. Hun lijfspreuk: ‘Als je kwaliteit op tafel wilt zetten, moet je met kwaliteit werken.’

 

De koks worden geholpen door onmisbare vrijwilligers en door de werkkrachten van de toekomst: de studenten van Landstede College in Zwolle.

 

 

Chef-koks op het Foodplein in 2018

 

Jeroen van Deursen

Jeroen van Deursen is chef-kok van Restaurant Koetshuis Rhederoord. In het restaurant wordt gewerkt met bijzondere producten: zoveel mogelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen te bieden heeft.

 

 

 

 

Nel Schellekens

Nel Schellekens is chefkok van Gasterij de Gulle Waard. Ze verwierf veel bekendheid met het van-kop-tot-staart principe. Dat houdt in dat ze alle delen van een dier gebruikt. Ook van dieren die als ongewenst worden beschouwd. Al haar gerechten zijn 100% taste en 0% waste.

 

 

 

 

Han Everts

Han Everts is begenadigd chef-kok van De Aubergerie in Amersfoort, dat sinds 2015 een Bib Gourmand van Michelin draagt. Hij kookt zijn eigen eigentijdse Franse keuken, gelardeerd met internationale invloeden en werkt uitsluitend met seizoensproducten, liefst uit eigen regio.

 


Inspireren, delen en ontmoeten!

Meer dan 60 workshops en culinaire demonstraties

Een initiatief van

In samenwerking met